Passiivinen ulkopeli pilasi KPL:n sarjakatkon

Kouvolan Pallonlyöjien pelinjohtaja Mikko Hylkilän mukaan aktiivinen ulkopeli on lääke Koskenkorvan voittoon puolivälieräsarjassa. Sunnuntaina pelikatko jäi haaveeksi, kun Koskenkorvan Urheilijat kartutti voittojaan 3-2 lukemiin.

Koskenkorvan Urheilijat
KPL pelaa Koskenkorvaa vastaan
YLE / Anna Huittinen

Mikko Hylkilä oli muun joukkueen tapaan sunnuntain ottelun jälkeen harmissaan, kun puolivälieräsarjan katkeaminen miesten Superpesiksessä lykkääntyi.

- Kyllähän se tietysti rassaa jonkin verran. Eilen (sunnuntaina) se harmitti, kun oli paikka katkaista sarja ja saada muutama huilipäivä lisää. Pelitahti on niin armottoman kova, että on vain käytävä nopeasti se asia läpi ja jatkettava keskittymistä seuraavaan peliin, Hylkilä toteaa.

KPL jatkaa puolivälieräsarjaa Koskenkorvaa vastaan tiistaina.

Kouvolan Pallonlyöjät ei onnistunut viidennessä puolivälieräsarjan ottelussa yhtä hyvin kuin lauantaina vieraskentällä Koskenkorvalla.

- Oli hyvin kaksijakoiset pelit. Lauantaina Koskenkorvalla pelasimme kauden parasta peliä. Olimme erittäin aktiivisia siellä ja selvästi kotijoukkuetta parempia. Eilen (sunnuntaina) kotona emme päässeet sille tasolle, mitä viime aikoina olemme olleet. Se maksoi meille eilen voiton, kun Koskenkorva pääsi viemään meitä, pelinjohtaja Mikko Hylkilä kommentoi.

- Olimme heti pelin alusta lähtien vähän passiivisia ulkopelissä. Kaveri pääsi sitten hyökkäämään. Nyt meillä on huomenna mahdollisuus katkaista sarja. Se vaatii sitä, että vireystila on parempi.

KPL lähtee pelimatkalle jo edellisenä päivänä

Pelinjohtajan mukaan KPL:n pitää keskittyä nimenomaan ulkopeliin, jotta voitto ratkeaisi.

- Meidän sisäpeli on tällä hetkellä riittävän hyvä voittamaan näitä pelejä. Kolmessa edellisessä pelissä, jos eilinen jätetään pois, päästimme vain kaksi juoksua per peli. Aktiivinen ulkopeli on meidän lääke huomiseen voittoon, Mikko Hylkilä sanoo.

Joukkue on valmistautunut puolivälieräsarjan otteluihin matkustamalla Koskenkorvalle jo edellisenä päivänä.

- Olimme luokattomia runkosarjan vieraspeleissä. Olemme halunneet valmistautua viimeisen päälle ja päästä vieraskentille jo aamuharjoitukseen ja saada tavallaan kotipelipäivä sinnekin. Tänä vuonna se on toiminutkin, Hylkilä iloitsee.

Kouvolan Pallonlyöjät on voittanut Koskenkorvan kahdessa vieraspelissä. Tähtäimessä on katkaista sarja tiistaina Koskenkorvalla.

- Siitä lähdetään, että huomenna on sarja poikki, niin saamme vähän huilia ennen sunnuntaina alkavia välieriä, Mikko Hylkilä sanoo.

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Mirjam Tahkokorpi