1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. uimahallit

Uimahalli avasi liukuen uuteen kauteen

Kemin uimahalli avasi ovensa taas kesäisen huoltotauon jälkeen. Hallimestari Janne Jylkkä kertoo, että normaalin vuosihuollon lisäksi hallissa on uusittu kuntosalin laitteistoa, tilaussauna ja naisten pukuhuone. Lisäksi pääovesta on tehty liikuntaesteisen kulkua helpottava liukuovi.

uimahallit
Uimahallin huoltotauolla ulko-ovi vaihtui uuteen, liikuntaesteisillekin sopivaan malliin.YLE / Kati Siponmaa

Osittain jo edellisenä kesänä uusittu kuntosali sai huoltotauolla loppusilauksen. Lämmittelyyn ja verryttelyyn soveltuvat aerobiset laitteet viimeistelivät uusitun ilmeen. Salin suunnittelusta on vastannut aluepäällikkö Timo Turunen Nordic Wellness Company Oy:stä.

- Aerobisten laitteiden kuten juoksumattojen ja kuntopyörien suosio on kasvussa varsinkin naisten keskuudessa. Keski-Euroopassa trendinä on nyt se, että aerobisiä laitteita on peräti 70 prosenttia kuntosalien laitteista, Turunen selvittää.

Uutta jo ovella

Uimahallin avauspäivänä Turunen perehdytti hallin henkilökuntaa laitteiden käyttöön. Hän painotti nykypäivän kuntosalien olevan kaikenkokoisten ja -näköisten liikkujien kohtauspaikka.

- Nykyään on vallalla wellness-ajattelu ja että liikunnan hyvää tekevät vaikutukset kuuluvat kaikille, sanoo Turunen.

Hallimestari Janne Jylkkä kertoo asiakaskunnassa olevan yhä enemmän liikuntaesteisiä, joten se huomioitiin muun muassa vaihtamalla huoltoa kaivannut ulko-ovi automaattisesti avautuvaan liukuoveen.

Kohti seuraavaa kesää

Isompien remonttien lisäksi uimahallissa tehtiin pientä ehostusta ja esimerkiksi kovassa käytössä olleet lasten vesilelut uusittiin. Jylkän mukaan halli on nyt siinä kuosissa, että sen pitäsi kestää kovaa käyttöä taas seuraavaan kesään saakka.

Uimahalli on avoinna normaalisti, paitsi torstaina ja perjantaina, jolloin halli suljetaan jo klo 16.00 elokuun ajan. Tornion uimahalli avataan kahden viikon kuluttua maanantaina.

Lähteet: YLE Perämeri

Lue seuraavaksi