Demari: Heinäluoma ei lähde tavoittelemaan presidenttiehdokkuutta

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd.) ei lähde tavoittelemaan SDP:n presidenttiehdokkaan paikkaa. Heinäluoma perustelee vetäytymistään Paavo Lipposen ilmoittautumisella mukaan presidenttikisaan. Asiasta kertoo Uutispäivä Demari.

vaalit
Eero Heinäluoma
Eero HeinäluomaYLE

Eero Heinäluoma kertoo, että päätös jättäytyä pois presidenttikilpailusta syntyi sunnuntaina. Paavo Lipposen ilmoittautuminen kisaan vei pohjan hänen ehdokkuudeltaan.

- Hänellä on ylivoimainen ulkopoliittinen osaaminen ja myös EU-asioiden kokemus.

Heinäluoma sanoo myös, että SDP:llä on Lipposen lisäksi riittävästi myös muita vaihtoehtoja ilman hänen ehdokkuuttaan.

Eero Heinäluoma sanoo, että hän arvostaa presidentin aseman erittäin korkealle ja toivoo vahvaa jatkajaa Tarja Halosen työlle pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan jatkajana.

Eero Heinäluoma on toinen presidenttikilpailusta pois jättäytynyt sosiaalidemokraatti. Lasse Lehtinen ilmoitti viime viikolla vetäytyvänsä kisasta sen jälkeen, kun Paavo Lipponen oli ilmoittanut tavoittelevansa puolueen presidenttiehdokkuutta. SDP:n ehdokasasettelu päättyy tänään.

Backman toivoo esivaalia

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman toivoo yhä, että puolueen presidenttiehdokkuudesta käydään esivaali.

- Puolueosastojen esitysten perusteella laajaa kannatusta sai viisi kuusi nimeä, ja näiden joukossa oli Eero Heinäluoma ja Lasse Lehtinen, joten sinne toivottavasti jää kuitenkin vielä kolme neljä nimeä esivaalia varten. Itse toivon, että pelkästään perinteen vuoksi olisi hyvä olla tämä esivaali, Backman sanoi Ylen Aamu-tv:n haastattelussa.

Lähteet: YLE Uutiset