Saksan talouskasvu lähes pysähtyi

Saksan talous kasvoi toisella neljänneksellä odotuksia vähemmän. Myös ensimmäisellä neljänneksellä talous kasvoi vähemmän kuin Saksan tilastokeskus aiemmin kertoi.

velkakriisit

Toisella neljänneksellä Saksan talous kasvoi 0,1 prosenttia, kun analyytikot olivat odottaneet lähemmäs puolen prosentin kasvuvauhtia.

Ensimmäisellä neljänneksellä talous kasvoi 1,3 prosenttia. Aiemmin Saksan tilastokeskus oli kertonut, että talouskasvu olisi ollut 1,5 prosenttia.

Viime aikoina odotuksia huonommasta talouden kehityksestä on kertonut myös esimerkiksi Ranska. Saksan talous on Euroopan suurin, joten sen kehitystä seurataan kiinnostuneina.

Saksan tilastokeskuksen mukaan toisen neljännekseen kehnoon kehitykseen olivat syynä viennin yskiminen sekä yksityisen kulutuksen ja rakennusinvestointien vähentyminen. Vienti on Saksan talouden tukiranka.

Myös Espanja - yhdeksi euroalueen seuraavaksi ongelmamaaksi pelätty maa - kertoi tiistaina ennakkotietoja toisen neljänneksen talouskasvustaan. Espanjan tilastokeskuksen mukaan talous kasvoi 0,2 prosenttia. Ensimmäisellä neljänneksellä lukema oli 0,3 prosenttia.

Lähteet: AP, AFP