Hyppää sisältöön

Oulun Muusajuhlat liputtaa sanataiteelle

Kahdeksatta kertaa järjestettävä poikkitaiteellinen sanataidetapahtuma Oulun Muusajuhlat on päässyt hyvään vauhtiin. Maanantaina juhlilla muun muassa julkaistiin kaksi oululaista uutuuskirjaa ja kokoonnuttiin Hailuotoon sanataiteen pariin.

Kuva: YLE / Mari Vesanummi

Oulun Muusajuhlien tapahtumissa, joita on lähes viisikymmentä, kuullaan perinteiseen tapaan runoesityksiä, kirjailijahaastatteluja ja kirjallisuuskeskusteluja. Mukana on myös sarjakuvaa, elokuvaa, tanssia, musiikkia, stand-up -komiiikkaa ja kirjoittajakoulutusta sekä esiintyjiä eri puolilta Suomea.

Muusajuhlat alkoivat lauantaina Lumijoelta, jossa juhlat julistettiin avatuksi perinteisillä Lumijokipäivillä. Sunnuntaina Rauhalassa oli vieraana runoilija Heli Laaksonen, joka toi Ilosilmäisen runokiertueensa Ouluun. Myöhemmin illalla juhlat siirtyivät Iihin KulttuuriKauppilan kesäkauden päättäjäisiin.

M.A vierailee tiistaina

Tiistaina muusajuhlien vieraana on M.A. Numminen, joka esiintyy pääkirjastolla Pakkalan salissa ja myöhemmin illalla Rauhalan patiolla.

Rauhalan pation ulkoilmaklubin aloittaa Isorättyä Swingers & Riku Rousu. Keikka on osa trion Horjuvaa tykitystä -kiertuetta, ja muusikot itse kuvaavat musiikkiaan sanoilla sexy folk & swing’n'tango trash.

Swingersien jälkeen jatkaa laulaja-lauluntekijä Joose Keskitalo ja hänen jälkeensä esiintymislavan ottaa hallintaansa Mauri Antero Numminen, vieraanaan oululainen imitaattori Mauri Anneli Numminen, joita säestää oululainen, kuusihenkinen rytmiorkesteri Costa Rica Soul Quartet.

Juhlia koko viikko

Muusajuhlat jatkuvat aina sunnuntaihin asti. Päätösjuhla on Villa Pukkilassa ja siellä esiintyy ainakin Hiski Juurela & Taikarodeo, jotka esittävät Greatful Deadin ohjelmistoa suomeksi.

Festivaalista vastaa oululainen kirjoittajayhdistys Huutomerkki ry ja se on osa Oulun Juhlaviikkoja.