1. yle.fi
  2. Uutiset

Korttelirallaajille kurinpalautusta Jämsässä

Poliisi yrittää suitsia korttelirallia Jämsän keskustassa. Poliisi valvoi tehostetusti keskustan liikennettä maanantai-iltana ja puuttui häiritsevään, tarpeettomaan ajeluun keskustan alueella. Monille autoilijoille oli yllätys, että korttelirallin ajaminen on kielletty.

kortteliralli
stop-liikennemerkki
Albumi Ky

Jämsän keskustan asukkaat ovat usein valittaneet ilta- ja yöaikaan tapahtuvasta ajelusta ja sen aiheuttamasta melusta. Kaupunkilaiset ovat huolissaan myös liikenneturvallisuudesta, sillä Keskuskadulla ei ole hidastetöyssyjä, jotka rauhoittaisivat liikennettä ja hidastaisivat nopeuksia.

Poliisi kirjoitti tehovalvonnan aikana muutamia rikesakkoja tarpeettomasta ja häiritsevästä ajosta. Esimerkiksi häritisevästä ja turhasta ajosta poliisi nostaa erään nuoren autoilijan, joka ajoi tarkkailupisteen ohitse viisi kertaa seitsemän minuutin aikana.

Poliisin mukaan useille pysäytetyistä oli yllätys, että asetus ajoneuvojen käytöstä tiellä kieltää tarpeettoman ja häiritsevän ajon taajamissa. Asetuksen mukaan ajoneuvon kulkureitti ja ajotapa on taajamassa muutenkin sovitettava sellaiseksi, ettei siitä aiheudu tarpeetonta häiriötä.

Lähteet: YLE Keski-Suomi

Lue seuraavaksi