1. yle.fi
  2. Uutiset

Leirintäaluetoimintaa yhtiöitetään Kuopiossa

Kuopion matkailupalvelu suunnittelee leirintäaluetoimintojensa yhtiöittämistä. Se selkeyttäisi toimintaa ja vastuukysymyksiä, sanoo Kuopion matkailupäällkkö Jari Piirainen. Leirintäaluetoimintojen yhtiöittäminen on esillä Kuopion matkailupalvelun hallituksen kokouksessa keskiviikkona. Hallituksen uskotaan näyttävän hankkeelle vihreää valoa.

leirintäalueet
Rauhalahden leirintäalue
YLE / Pertti Huotari

Kuopion matkailupalvelun hallituksen puheenjohtaja Mikko Mäntyniemi pitää yhtiöittämistä hyvänä asiana. Se helpottaa asioiden hoitamista olennaisesti. Kaupungin omistajaohjausryhmään yhtiöittäminen viedään välittömästi, jos matkailupalvelun hallitus hankkeen hväksyy. Se vaatii myös kaupunginhallituksen käsittelyn.

Leirintäaluetoiminnot säilyisivät yhtiöittämisen jälkeenkin osana Kuopion kaupupungin matkailupalvelua, mutta myös ulkoistaminen on myöhemmin mahdollista, jos siihen päädytään, matkailupäällikkö Piirainen sanoo.

Kuopion matkailupalvelu pyörittää Kuopiossa Rauhalahden leirintäaluetta. Sinne on suunnitteilla mittavia uusia perhematkailukohteita, joihin haetaan ulkopuolisia sijoittajia.

Rauhalahtea on viime aikoina haviteltu myös asuntoalueeksi.

Lähteet: YLE Savo

Lue seuraavaksi