1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Eksynyt pingviini palaa kotiin laivakyydillä

Uuteen-Seelantiin eksynyt keisaripingviini palautetaan kotiinsa Etelämantereen vesille tutkimusaluksen kyydissä. Laivan on määrä lähteä matkaan elokuun lopussa. Vapautuksen jälkeen pingviiniä seurataan GPS-paikantimen avulla.

Ulkomaat
Etelämantereen keisaripingviini Uudessa-Seelannissa.
Etelämantereen keisaripingviini eksyi ja päätyi yli 6 000 kilometrin päähän Uuteen-Seelantiin. Keisaripingviini on viimeksi nähty Uudessa-Seelannissa 44 vuotta sitten.

Pingviiniä ei viedä Etelämantereelle asti, vaan se vapautettaneen subantarktisella vesialueella, josta sen toivotaan uivan kotiseudulleen.

6 000 kilometrin päähän kotiseudultaan eksynyt pingviini löydettiin kesäkuussa lähellä pääkaupunki Wellingtonia sijaitsevalta rannalta. Se siirrettiin myöhemmin Wellingtonin eläintarhaan, kun sen voinnin todettiin heikentyneen hiekan, kivien ja risujen syömisen vuoksi. Eläin oli ilmeisesti erehtynyt luulemaan niitä lumeksi, jolla keisaripingviinit yleensä viilentävät itseään.

Eläintarhassa Happy Feetiksi nimetty pingviini asusteli ilmastoidussa tilassa, jonka lattialle oli levitetty jäämurskaa.

Keisaripingviini on viimeksi nähty Uudessa-Seelannin luonnossa 44 vuotta sitten.

Lähteet: Reuters, AFP, AP

Lue seuraavaksi