Musiikki tuli uimareiden luo

Aamunkoiton tunnelmat ovat inspiroineet monia taiteilijoita. Turun Musiikkijuhlat järjesti keskiviikkona auringonnousun aikaan konsertin Samppalinnan maauimalassa. Konsertti houkutteli paikalle noin sata uimaria. Ilmeet olivat iloiset ja varsinkin vesijuoksijat pystyivät taputtamaan käsiään kuntoilun lomassa.

Kulttuurikasvo
Samppalinnan aamukonsertti kokosi altaalle noin sata uimaria.
Samppalinnan aamukonsertti kokosi altaalle noin sata uimaria kesällä 2011.YLE / Minna Rosvall

Samppalinnan maauimalan kassa avautui poikkeuksellisesti jo puoli kuudelta. Väkeä oli paikalla jo hyvissä ajoin. Ruth Illman Donner-instituutista kertoi tuoneensa kansainvälisen tutkijajoukon aamuuinnille.

- He osallistuvat taiteen ja tieteen yhdistävään seminaariin ja nyt toin huippututkijat tänne.

Sirpa-Liisa Hast aikaisti konsertin vuoksi aamu-uintiaan.

- Tavallisesti käyn 7.30 maissa, mutta tänä aamuna tämä on paras aamun avaus, mitä päivä voi antaa. Olen musiikin ystävä ja pyrin käymään mahdollisimman monissa musiikkijuhlien konserteissa. Tämä on parhaita uusia löytöjä tämä konsertti, iloiset terveiset juhlien taiteelliselle johtajalle Topi Lehtipuulle.

Konsertin musiikista vastasivat kamarikuoro Key Ensemble ja Laivaston Soittokunnan Vaskikvartetti. Kuoro oli sijoitettu seitsemän ja puolen metrin korkeuteen ja soittokunta musioi viiden metrin hyppytasolla.

Sanna Murtojärvi tuli konsertin takia uinnille.

- En yleensä herää näin aikaisin. Tämä oli todella hauskaa ja ihmeellistä. Musiikki ja uiminen ovat molemmat hienoja asioita.

Erja Räsänen on käynyt aamu-uinnilla toistakummentä vuotta.

- Tämä oli mukava yllätys. Elävä musiikki on aina hienoa. Tämä piristää.

Lähteet: YLE Turku / Minna Rosvall