1. yle.fi
  2. Uutiset

Hätämajoitukselle on kova kysyntä

Moni opiskelija joutuu aloitamaan opiskelijaelämänsä uudessa kaupungissa yhteismajoituksen lattialla. Tilapäismajoituksen tarve on viime vuosina kasvanut ja joka syksy yli sata opiskelijaa on vailla asuntoa.

Kotimaan uutiset
Jake Laskin asuu nyt Jyväskylän yliopiston hätämajoituksessa.
Jake Laskin asui pari vuotta sitten Jyväskylän yliopiston hätämajoituksessa.YLE Keski-Suomi / Jaana Kivi

Pahimmillaan tilapäismajoituksen ruuhka on alkusyksystä, mutta tasoittuu yleensä lokakuun tienoilla.

- Opiskelijat unohtavat monesti perua tekemänsä asuntohakemuksen, mikäli saavat asunnon jotain muuta kautta. Mikäli hakemus peruttaisiin heti asunnon varmistuttua, pystyisimme nopeammin saamaan asunnon niille, jotka sitä vielä tarvitsevat, kertoo Satu Honkanen KOAS:lta.

Jyväskylän Yliopiston ylioppilaskunnan järjestämä tilapäismajoitus Kortepohjassa aukesi sunnuntaina ja kyselyjä majoituksesta on tullut jo useita kymmeniä.

- Viime vuonna tilapäismajoituksessa oli 120 majoittujaa ja samaan lukuun päästän oletettavasti myös tänä vuonna ellei jopa ylikin, kertoo Jyväskylän Yliopiston ylioppilaskunnan sosiaalisihteeri Karoliina Vainikainen.

Majoitustiloista löytyy patjoja ja jonkin verran retkisänkyjä, mutta mukaan on varattava oma peitto ja liinavaatteet. Pojat ja tytöt majoittuvat eri tiloissa ja niihin on varattu peseytymismahdollisuus. Tilapäismajoituksessa voi majoittua enintään lokakuun loppuun asti.

Lähteet: YLE Keski-Suomi

Lue seuraavaksi