Forssasta Suomen lapsiystävällisin kunta vuonna 2017

Forssan kaupunki haluaa olla Suomen lapsiystävällisin kaupunki viiden vuoden päästä eli vuonna 2017. Forssan kasvatus- ja vapaa-aikatoimialan tavoitetta varten hyväksyttiin kasvatus- ja vapaa-aikalautakunnissa lapsiystävällisyyspolitiikka ja määriteltiin forssalainen lapsiystävällisyys.

Forssa
Lasten Forssa logo
Forssan kaupunki

Kuntalaisten mielipiteen selvittämiseksi on toteutettu kuntalaiskyselyt vuonna 2010 ja 2011.

Forssan lapsiystävällisyysvisio on muun muassa sitä, että jokainen aikuinen kantaa aikuisen vastuuta ja huolta lasten hyvinvoinnista. Lapsia kuullaan ja he saavat ikätasonsa mukaisesti olla osallisia itseään koskevissa asioissa.

Erityisesti vastuuta halutaan jakaa Forssan kaupungin palveluksessa oleville, lasten parissa työtätekeville ammattilaisille. He ovat sitoutuneet kasvatus- ja vapaa-aikatoimen toimintatapoihin, jotka on kirjattu tavoitteen palvelulupauksissa.

Vanhemmilta Forssan lapsiystävällisyys saa hyvät arvosanat

- Mun mielestä ihan hyvällä mallilla. On tapahtumia hirveesti lapsille ja harrastusmahdollisuudet on tosi hyvät. Olen tykännyt, on ollut vaihtelevaa.

- Ehkä koulukyydityksiä vähän ylemmille luokillekin antaa, että aika äkkiä pienet lapset laitetaan menemään kouluun, niitä voisi vähän tarkentaa näitä koulumatkoja. Tavoitteet on tietysti aika korkealla, mutta onhan tässä toisaalta vielä aikaa. Mielenkiinnolla odotan, että onko niin, kertoo eräs forssalaisäiti.

Lähteet: YLE Häme