PKC Group aloittaa yt-neuvottelut

PKC Groupin tytäryhtiö PKC Electronics aloittaa yt-neuvottelut. Neuvottelut koskevat koko PKC Electronicsin henkilöstöä ja saattavat johtaa enintään 80 henkilön irtisanomiseen.

Pkc group
PKC Group-yhtiön toimipisteen julkisivu.
PKC Groupin logo hallitsee edelleen Oulun Lentokentäntien maisemaa.Ari-Pekka Sirviö / YLE

PKC Group kertoo, että asiakkaat ovat siirtäneet tuotantoansa alhaisemman kustannustason maihin, minkä johdosta myös PKC on siirtänyt toimintaa alhaisemman kustannustason maihin. Suomessa tapahtuvaa tuotantoa sekä toimintaan liittyviä tukitoimintoja suunnitellaan supistettavan strategian mukaisesti kannattavuuden parantamiseksi, toteaa PKC Groupin toimitusjohtaja Harri Suutari.

- Electronicsilla on ollut kannattavuusongelmia viime aikoina ja ne ovat pahentuneet. Tilannehan on se, että suomalaisen työn kustannuskilpailukyky on heikkenemässä. Tästähän tässä on kysymys:yritetään palauttaa sitä kannattavuutta järkevälle tasolle.

Siihen, että ajetaanko huonon kilpailukyvyn takia Kempeleen tai Raahen yksikkö tulevaisuudessa kokonaan alas, vastaa toimitusjohtaja Suutari varovaisesti.

- Henkilökohtaisesti voin sanoa, että suomalaisen elektroniikateollisuuden tulevaisuus näyttää hyvin synkältä. Kustannuskilpailukyky on jo menetetty. Jotkut erikoiset, pienet sarjat ovat sellaisia joissa pystytään kilpailemaan. Voi olla , että sellaisia tuotteita tulevaisuudessakin löytyy, että niitä pystytään Suomessa kannattavasti tuottamaan. Sitten kun mennään volyymisarjoihin niin kilpailukykyä valitettavasti ei löydy, Suutari arvioi.

Aloitettavat yhteistoimintaneuvottelut koskevat PKC Groupin Kempeleen yksikköä ja Raahen tehdasta. Niissä on yhteensä noin 350 työntekijää.

Lähteet: YLE Oulu