1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Reeta-Leena Vestman

Turkulainen musiikki muuttuu rockmusikaali Kakolaksi

Linnateatteri ja Turun kaupunginteatteri tuottavat yhteisprojektina Kakolaan sijoittuvan rockmusikaalin. Näytelmän ensi-ilta on vuoden 2012 helmikuussa kaupunginteatterin päänäyttämöllä. Kaikki lavalla soiva musiikki liittyy jotenkin Turkuun. Pääosissa ovat Veeti Kallio ja Husky Rescue -yhtyeen entinen solisti Reeta Vestman.

Reeta-Leena Vestman
Veeti Kallio.
YLE / Kimmo Gustafsson

Tarina sijoittuu Kakolan legendaariseen Pohjoisselliin, jossa istuu tuomiotaan elämän kolhima Leo. Muurien ulkopuolella nuori nainen Laura etsii isäänsä ja löytää tämän vankilasta.

Käsikirjoittaja Satu Rasila tarttui taustatyötä tehdessään muun muassa vankilasellien seinissä olleisiin vankien merkintöihin.

- Kakola on kuin oma valtionsa, jossa on omat säännöt, tavat ja jopa kieli. Onhan täällä tapahtunut asioita, joita ei voi viihteeksi kirjoittaa.

Musikaalin teon hienous on käsikirjoittajan mukaan siinä, että pelkän dialogin asemasta päähenkilöiden ajatuksia kuljettavat abstraktitkin elementit.

Musikaalin ohjaa Mikko Kouki. Musikaalissa esitettävät laulut liittyvät kaikki jotenkin Turkuun.

Lavalla kuullaan ainakin Jori Sjöroosin ja Teemu Brunilan musiikkia.

Tekijät innoissaan

Kakola-musikaalin pääosia esittävät Veeti Kallio ja juuri Lontoon Royal Academy of Musicista näyttelijäksi valmistunut Reeta Vestman. Reeta Vestman lauloi Husky Rescue -yhtyeessä viime joulukuuhun saakka, jolloin hän jätti yhtyeen.

- Odotan sitä, että saan kertoa roolihenkilöni haaveista ja hänen matkastaan isänsä luo, kertoo Reeta Vestman.

Reeta Vestman ei ole aiemmin esiintynyt vankilassa. Veeti Kallio sen sijaan on.

- Eräällä vankilakeikalla yksi järjestäjistä, joka itsekin oli vanki, alkoi kertoa taustastaan. Kyllähän se pysäytti, että pienestä virheestä maksaa pitkään.

Musikaalin tekijät piipahtivat aidossa Kakolassa, joka toi Kallionkin mieleen uusia ajatuksia roolityötä varten.

- Teatterin lava on paljon isompi, mitä Kakola on. Se ahtauden tunne pitää jotenkin saada aikaan siellä näyttämöllä, Kallio pohtii.

Musikaalin harjoittelu alkaa marraskuussa ja työryhmään kuuluu näytteljöitä sekä Linnateatterista että Turun kaupunginteatterista.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi