Merirosvolaivat osaksi Sukarin sisähuvipuistoa

Kokkolan merirosvopuiston laivat siirretään syksyn aikana uuteen kotisatamaan, Lempäälän Ideaparkiin. Sinne rakentuu Suomen ensimmäinen sisähuvipuisto, jonka osana laivat ovat. Liikemies Toivo Sukari uskoo uuteen bisnesideaansa kuin vuoreen.

Ideapark
Topi Sukari ja arkkua kantava merirosvohahmo.
YLE / Petri Kuikka

Monessa liemessä keitetty Sukari ei aluksi lämmennyt merirosvolaivojen hankkimiselle, mutta merirosvoaiheista huvipuistoa Kokkolaan kaavailleen Kalle Lindroosin sitkeä markkinointi sai mielen muuttumaan. Syntyi idea laivojen hyödyntämisestä osana Suomen ensimmäistä sisähuvipuistoa.

Nyt suunnitelman yksityiskohdat ovat Toivo Sukarilla kirkkaina mielessä.

Ensimmäinen osa auki kesällä 2012

Suunnittelutyötä on tehty jo puolen vuoden ajan. Kokkolassa ja Kalajoella sijaitsevat laivat kuljetetaan viimeistään syyskuun alkupäivinä Lempäälään, jossa ne kunnostetaan viimeistään kevääseen mennessä. Huvipuiston ensimmäisen vaiheen on tarkoitus olla avoinna yleisölle kesäkuussa 2012. Ensimmäisen kesän kävijätavoite on asetettu 250 000:een

- Ensimmäisessä vaiheessa Ideaparkin eteläpuoleiseen päätyyn tulee ulos 1,5 hehtaarin suuruinen alue, jonne laivat sijoitetaan. Lisäksi puolen hehtaarin alue menee kauppakeskuksen sisälle. Lähimmän kuukauden tai kahden aikana katsotaan, millaisia laitteita hankitaan.

Syksyllä 2012 siirrytään Sukarin mukaan projektiin toiseen osaan, jolloin rakennetaan Ideaparkin alle jo valmiiksi louhittuun tilaan huvipuisto. Tarkat suunnitelmat ovat vielä tekemättä, vaikka selvää onkin, että suuria maailmanpyörän tai vuoristoradan kaltaisia isoja laitteita ei voidakaan harkita.

Kolmantena työvaiheena on vuorossa ulkona olevan merirosvolaiva-alueen kattaminen kesän 2013 jälkeen. Yhteistyökumppaniksi hankkeeseen on lähtemässä ryhmä, joka haluaa rakentaa alueelle pohjoismaiden ensimmäisen kaivinkonepuiston. Myöhemmin Ideaparkin ja huvipuiston yhteyteen saattaa nousta myös hotelli.

”Kova juttu”

Liikemies Toivo Sukari on huomannut miten hyvin vain kesän auki olevat huvipuistot ovat ihmisiä kiinnostaneet, joten hänellä on suuret odotukset sisähuvipuiston onnistumisesta.

- Sisäinen ääni kertoo, että tästä tulee kova juttu. Kenties jopa kovempi kuin Ideapark tai Masku. Tällaista sisähuvipuistoa ei ole muualla Suomessa, se on ympäri vuoden auki ja sijainniltaan se tulee olemaan keskeisellä paikalla.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa