1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuorokäytävä kokeilee yhdessä laulamisen rajoja

Art goes kapakka -festivaali alkaa torstaina perinteisesti kuorojen kierroksella Helsingissä. Senaatintorilla järjestettävän avajaiskonsertin jälkeen yleisö voi myös osallistua laulamiseen uudenlaisessa kuoroteoksessa.

kulttuuri

Kulttuuriyhteisö We Love Helsingin toiminnanjohtaja Timo Santala valittelee, että perinteinen esiintyjä-yleisö -asetelma ei juuri jätä tilaa luovuudelle.

- Esiintyjä on yleensä aina lavalla ja yleisö istuu passiivisesti katsomossa.

We Love Helsingin jäsenet halusivat alkaa miettiä uudenlaisia tapoja lähestyä esiintyjän ja yleisön välistä suhdetta, jossa roolit voisivat myös sekoittua.

Koiton Laulu -kuoron johtaja Reijo Aittakumpu sävelsi Kuorokäytävässä esitettäväksi teoksen, jonka sanoitukset pohjaavat muun muassa kaupunginjohtaja Jussi Pajusen, rap-muusikko Super Jannen ja runoilija L. Onervan teksteihin. Syntyi Hymni Helsingille.

Halukkaat voivat hypätä mukaan laulamaan

Torstai-iltana laulajat muodostavat Sofiankadulle käytävän. Kun kuulijat kävelevät käytävän läpi, he pystyvät itse päättämään, mitä kohtaa jäävät kuuntelemaan pidemmäksi aikaa.

Lisäksi ideana on, että kaikki halukkaat voivat osallistua laulamiseen.

- Hymni Helsingille on niin helppo, että kuka tahansa pystyy oppimaan sen lennosta ja hyppäämään käytävän reunalle mukaan laulamaan, Santala hehkuttaa.

Lähteet: Radion kulttuuriuutiset / Emma Vainio

Lue seuraavaksi