Viron ja Suomen nokkapokka ihmetytti nettikommentoijia

Viron valtiovarainministeri Jurgen Ligi sanoo, että Suomen Kreikan tukipaketin yhteydessä neuvottelemat takuut ovat poikkeus euroalueen yleisestä politiikasta. Nettikommentoijat ovatkin keskustelleet Suomen ja Viron välisistä suhteista. Kuinka paljon naapurin asioihin saa puuttua?

Viron valtiovarainministeri Jurgen Ligi Kuva: Olivier Hoslet / EPA

Nimimerkki Kekkula kyselee periaatteiden perään.

"No, eikö tämä rahaliiton sisäisten valtioiden tukeminen ole myöskin poikkeuksellista ja EU:n oman lainsäädännön vastaista? Sitähän varten piti perustaa tuo yhtiö, jonka kautta rahat kekkuloidaan valtioiden välillä. -- Jos kerran aletaan rikkomaan periaatteita, niin on perin vaikea määritellä, missä on raja."

Nimimerkki motorhippie ruotii Viron motiiveja.

"Kauankos se Viro on nyt ollut jäsenenä tässä Eu:ssa ja kovin on kanttia arvostella Suomen toimia. Suomi ei enää kumartele, ei itään, ei länteen eikä etelään, pohjoisessa ei olekaan ketään."

Nimimerkki glory, glory, hallelujah odottaa jo pillin vihellystä.

"Eiväthän suomalaiset poliitikkot osaa selittää halujaan/toiveitaan avoimesti edes omalle kansalle, saati sitten suuremmalle yleisölle. Kaatuuko lisätuki Kreikalle nyt. Tuleeko Suomesta vihdoinkin pilliin viheltäjä?"

Nimimerkki pakottaja tulkitsee.

"Suomi on jo hyvissä ajoin kertonut, millä ehdoin se voi tulla mukaan yhteiseen rahoituspakettiin. Joku tai jotkut ilmeisesti luulivat, ettei asian kanssa olla tosissaan, ja jos näin on niin he voivat syyttää "yllätyksestä" vain omaa tyhmyyttään."

Nimimerkki Nummisuutarin Esko kirjoittaa hintalappua.

"Näin sitä poliittista hintaa alkaa Suomelle kertyä. Varmaankin demarit kääntävät senkin saatavaksi Suomelle."

Nimimerkki Roopenpoika antaa huutia.

"Viro voisi pitää pienempää rutinaa Suomen neuvottelemasta ratkaisusta,jos se ei kelpaa Euroopan unionille niin Suomi jättäytyy pois koko velkasirkuksesta,kun meillä lopultakin on täyspäinen valtiovarainministeri, niin hoitakaa Virolaiset omat sohlaamisenne itse älkääkä ruvetko neuvomaan meitä Suomalaisia."