Kesäkissa on vaihtunut kesäkaniin

Kesäkissoja ei löydy metsistä enää samaan malliin kuin vielä muutama vuosi sitten. Kulunut kesä on ollut muutenkin eläinsuojelun kannalta hyvin rauhallinen. Uusi ja epämiellyttävä ilmiö on kuitenkin se, että pois muuttava asukas jättää lemmikkinsä muuttokuormasta.

kissa
Kissanpennut Pete ja Petrus
Seitsemän viikon vanhat sisarukset Pete ja Petsu muuttavat uuteen kotiin heti kun rokotukset pystytään antamaan.Yle / Reetta Arvila

Eläinsuojeluilmoituksia tulee edelleen tasaiseen tahtiin mutta kesä ei ole tänä vuonna tuonut mukanaan piikkiä niiden määriin, kuten edellisinä vuosina on tapahtunut. Etenkin kesäkissojen tilanne näyttää parantuneen: niitä löytyy harvakseltaan.

- Kyllä tämä varsinainen kesäkissa -ajattelu on poisjäänyttä elämää. Valistus on siinä suhteessa purrut, että kissoja ei oteta enää pelkäksi kesälemmikiksi. Pahoin kuitenkin pelkään, että ilmiö on siirtynyt kanipuolelle ja muille pienille eläimille, kertoo Keski-Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Haasanen.

Yleistyvä ilmiö eläinsuojelun puolella näyttäisi olevan muuttajien tapa jättää lemmikit pois muuttokuormasta. Yhä useammin törmätään tapaukseen, jossa lemmikit on muutossa jätetty oman onnensa nojaan vanhaan asuntoon. Näin kohdellaan etenkin kissoja, kaneja ja jyrsijöitä.

Lähteet: YLE Keski-Suomi