Raskaamman rokin viestikapula siirtymässä tuoreempiin käsiin

Hevin vanhat legendat eivät jaksa ikuisesti. Jalanjäljissä tulijoita kuitenkin on. Lappeenrantalaisnelikko Guns Of Glory tekee kunniaa musiikillaan mm. AC/DC:lle ja Motörheadille. Bändin musiikissa turhat mutkat vedetään suoriksi jo treenikämpällä.

musiikki
Guns Of Gloryn muodostavat Pete - basso, laulu, Johnny - rummut, Ricky - kitara sekä Oki - kitara.
Guns Of Gloryn muodostavat Pete - basso, laulu, Johnny - rummut, Ricky - kitara sekä Oki - kitara.YLE Etelä-Karjala

Raskaamman rokin monet legendat alkavat soittajien ikävuosillakin mitattuna olla jo eläkeiässä. Seuraajista ei kuitenkaan tule olemaan pulaa, sillä esimerkiksi australialainen Airbourne on AC/DC:n jalanjäljissä on jo noussut kansainvälisiinkin parrasvaloihin. Etelä-Karjalassa vanavedessä kulkee lappeenrantalainen Guns Of Glory. Yksinkertaisen paahdon kaava ei aina ole yksinkertainen.

- Joskus tuntuu, että se yksinkertainen on parasta, mutta silti sitä kuitenkin miettii, että pitäisikö tähän saada jotain monipuolisuutta. Joskus se saattaa olla pieninkin koukku, jolla biisin saa toimimaan, Guns Of Gloryn basisti-laulaja Pete ja rumpali Johnny pohtivat.

Raskaammassa rokissa kikkakirja on käyty vuosikymmenten saatossa jo moneen otteeseen läpi. Myöskään Guns Of Glory ei kaihda ammentaa vaikutteita.

- Monet kerrat olemme huomanneet, että nyt tämä soundaa liian tutulta ja tämä on tehty jo miljoonaan kertaan. Sitten valmista biisiä kuunnellessa sitä huomaa, että tulihan tähän jotain omaakin, kitaristi Oki puhuu.

Vanhat eivät jaksa ikuisesti

Guns Of Gloryn Pete muistuttaa, että vanhat legendat eivät jatka ikuisesti.

- Automaattisesti vanhojen tilalle tulee bändejä, jotka tekevät eläkkeelle siirtyvien bändien kaltaista musiikkia. Tästä hyvänä esimerkkinä on jo mainittu Airbourne, Pete sanoo.

Hänen mukaansa yksikään bändi ei kykene täyttää legendojen saappaita, mutta työtä voi kuitenkin jatkaa.

- Juuret uusillakin bändeille kuuluvat, rumpali Johnny mainitsee.

Raskaan rokin tila huono

Raskaamman rokin tämän hetken tarjontaa Guns Of Gloryn muusikot eivät pidä tällä hetkellä kehuttavana.

- Kun ajattelee sitä hetkeä, että Iron Maidenin ja AC/DC:n kaltaiset bändit lopettavat, niin ei se tilanne hirveän hyvältä näytä. Muutamat helmet siellä on, Pete miettii.

Guns Of Gloryn tähtäimessä ovat uuden musiikin äänittäminen ja keikat. Keikan jälkeen tyypillinen loimottaja on musiikkiin tykästynyt vanhan liiton diggari.

- Kolmenkympin ja viidenkympin välissä oleva päihtynyt äijä, jolle musa herättää tuttuja fiiliksiä. Ja nahkatakki sillä on usein, rumpali Johnny naurahtaa.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala