Stam1na studioon huipputuottajan kanssa

Lemiläisbändi äänittää tulevan levynsä mm. Toolia, Apocalypticaa ja Queens Of The Stone Agea tuottaneen Joe Barresin kanssa. Tuottajan ja Stam1nan yhteistyö sai alkunsa bändin Tavastian keikan jälkihuuruissa.

viihde
Stam1nan Antti Hyyrynen Kuopiorockissa vuonna 2011.

Stam1na työstää uransa viidettä pitkäsoittoa nimekkään amerikkalaistuottaja Joe Barresin kanssa. Barresi on urallaan tuottanut, äänittänyt ja miksannut lukuisia metalli- ja punklevyjä. Tunnetuin Barresin tuottama levy on Toolin miljoonamyyntiin yltänyt "10 000 Days", joka myi pelkästään julkaisuvuotenaan yli kolme miljoonaa kappaletta.

Barresin ansioluettelosta löytyy mm. Weezerin, Limp Bizkitin, Queens Of The Stone Agen sekä Apocalyptican levyjä.

Yhteistyö alkoi Tavastian takahuoneesta

Ajatus yhteistyöstä Joe Barresin ja Stam1nan välillä sai alkunsa jo reilu vuosi sitten.

- Soitimme Tavastialla helmikuussa 2010, Atlantis-levyn ilmestyttyä. Joe oli äänittämässä Apocalyptican levyä ja Toppisen Eicca toi tämän jässikän katsomaan show'tamme. Bäkkärillä sitten moikkailtiin ja juhlahumussa, jossain sivulauseessa heitettiin ideaa yhteistyöstä amerikkalaisen ja lemiläisten välillä, Stam1nan laulaja-kitaristi Antti Hyyrynen kertoo yhtyeen kotisivuilla.

Tuleva levy äänitetään Hollalassa Petrax-studioilla.

- Nyt sitten painuttaan Petraxille kuukaudeksi opettelemaan englantia, kertoo Stam1nan laulaja-kitaristi Antti Hyyrynen.

Mies on muutenkin salaperäinen uuden levyn esityskielestä.

- Olen miettinyt aikaisemminkin, että voisiko Stam1na tehdä kaksi levyä, toisen englanniksi ja toisen suomeksi. Se olisi työlästä, mutta mahdollista, kertoo Hyyrynen Etelä-Karjalan Radion haastattelussa.

Tukevassa menestysputkessa

Stam1na allekirjoitti levytyssopimuksen Mokoma –orkesterin luotsaaman Sakara Recordsin kanssa vuonna 2004 ja julkaisi yhtyeen nimeä kantavan debyyttialbuminsa vuoden 2005 maaliskuussa. Yhtyeen toinen albumi, "Uudet Kymmenen Käskyä" (2006), myi kultaa ja palkittiin Metalli-Emmalla.

Stam1nan kolmas albumi, "Raja", nousi Suomen virallisen albumilistan ykköspallille ilmestyessään vuonna 2008 ja rikkoi myös kultalevyrajan. Stam1nan edellinen albumi, "Viimeinen Atlantis", ilmestyi vuoden 2010 helmikuussa. Albumi palkittiin tämän vuoden Emma Gaalassa vuoden metallialbumina, ja bändi pokkasi gaalassa myös vuoden yhtye –palkinnon.

Yhtye soitti kesän viimeisen keikkansa viikonvaiheessa Mikkelissä ja jää loppuvuodeksi keikkatauolle.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala