1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

HP lopettaa älypuhelimien ja taulutietokoneiden valmistuksen

Yhdysvaltalainen informaatioteknologiayritys Hewlett-Packard luopuu taulutietokoneiden ja älypuhelimien valmistuksesta. Yhtiö saattaa myös erottaa tietokonetuotannon omaksi erilliseksi yhtiökseen. HP kertoi suunnitelmistaan torstaina.

Yhtiö ilmoitti myös ostavansa brittiläisen ohjelmistoyritys Autonomyn reilulla 10 miljardilla dollarilla eli yli 7 miljardilla eurolla.

HP lopettaa älypuhelimien ja taulutietokoneiden kehittämisen vain kaksi vuotta sen jälkeen, kun yhtiö osti älypuhelinvalmistaja Palmin 1,8 miljardilla dollarilla eli 1,25 miljardilla eurolla.

Tietokonevalmistaja pyrkii toimillaan seuraamaan pahimman kilpailijansa, amerikkalaisen teknologiayritys IBM:n strategisia vetoja. IBM tekee nykyisin suurimman osan tuloksestaan myymällä ohjelmistoja ja palveluita. Yhtiö on aikaisemmin muuttanut liiketoimintansa suuntaa pois laitteiden valmistuksesta, jossa myyntikatteet ovat pienemmät, ja keskittynyt ohjelmistoihin.

Tietokonejätti HP ei toistaiseksi kertonut aiheuttaako tuotannon uudelleenjärjestely irtisanomisia. Yhtiö työllistää yli 300 000 ihmistä maailmanlaajuisesti.