Ainakin kolme kuollut myrskyn iskiessä konserttiin Belgiassa

Ainakin kolme ihmistä on kuollut ja noin 40 loukkaantunut rajun myrskyn iskettyä Pukkelpopin musiikkifestivaaleille Hasseltissa torstaina. Ainakin 7 ihmistä sai vakavia vammoja. Kaksi katettua esiintymislavaa romahti myrskyssä, toinen niistä konserttiyleisön niskaan.

Ulkomaat

Myös osa jättitauluista ja valotelineistä kaatui. Lisäksi myrsky veti puita juuriltaan. Konserttialueella olleet ovat kertoneet, että taivas muuttui nopeasti mustaksi, tuuli yltyi kovaksi ja yleisön niskaan alkoi sataa rakeita.

Pukkelpopin festivaali pidetään lähellä Hasseltin kaupunkia, joka on noin 70 kilometriä itään Belgian pääkaupungista Brysselistä. Kolmipäiväisille torstaina alkaneille festivaaleille on tänä vuonna odotettu noin 60 000 ihmisen yleisöä.

Festivaalin järjestäjä sanoo keskeyttävänsä festivaalin kunnes tilanne on selvitetty. Suomalaisbändi Apocalyptican piti esiintyä Pukkelpopissa lauantaina.

Belgian ranskankielisen yleisradioyhtiön mukaan rankkasateet ovat tehneet torstaina myös muuta vahinkoa Belgiassa. Sateiden aiheuttaman tulvat ovat haitanneet tie- ja junaliikennettä. Myös Brysselin metron liikenteessä on ollut häiriöitä.

Lähteet: AP, AFP, YLE Uutiset