Oasis-veljekset ratkovat riitaansa oikeudessa

Entiset Oasis-tähdet Liam ja Noel Gallagher ovat ajautuneet niin pahaan riitaan, että Liam haastaa veljensä oikeuteen. Kyseessä on vanha kauna vuodelta 2009. Tuolloin Noel lähti Oasiksesta riitojen takia ja väitti, että bändi olisi perunut festivaalikeikan Liamin krapulan takia.

Muusikkoveljekset Noel (vas.) ja Liam Gallagher esiintyivät Oasis -yhtyeensä kanssa saksalaisessa tv-ohjelmassa helmikuussa 2009. Kuva: Rolf Vennenbernd / EPA

Nykyään Beady Eye -yhtyettään aktiivisesti promoava Liam Gallagher on nostanut vanhan riidan uudelleen esille. Hän haluaa Noelin pyytävän anteeksi sanojaan.

- Se on valhe ja haluan, että Oasiksen fanit kuulevat totuuden, Liam vaahtoaa.

- Totuus on, että minulla oli kurkunpään tulehdus, josta Noel oli hyvin tietoinen. Meillä on ollut paljon riitoja ja molemmat ovat haukkuneet toisiaan, mutta tämä meni överiksi. Se ei ollut ammattimaista. Olen yrittänyt selvittää asian, mutta nyt minulla ei ole muita vaihtoehtoja kuin haastaa hänet. En halua muuta kuin anteeksipyynnön, Liam jatkaa.

Liamin mukaan Noel levitti väärää tietoa myös yhtyeen hajoamisesta. Noel on väittänyt, että Liam olisi halunnut mainostaa vaatemerkkiään yhtyeen keikkaohjelmassa. Yhtye lopetti vuonna 2009.

- On monia syitä miksi Oasis hajosi, mutta vaatemerkilläni ei ole mitään tekemistä sen kanssa, Liam Gallagher sanoi.

Noel ei ole vielä vastannut haasteeseen, mutta nyt viimeistään veljesten täytyy päästää edes jonkinlaiseen sopuun asiassa.