Karachin väkivaltaisuuksien uhrimäärä nousee

Pakistanin suurimmassa kaupungissa Karachissa yli 50 ihmistä on kuollut kolmen viime päivän aikana katuväkivaltaisuuksissa, poliisi kertoo. Poliisin mukaan väkivaltaisuudet alkoivat rikollisjoukkojen välienselvittelystä.

Ulkomaat
Joukkohautajaiset Karachin väkivaltaisuuksissa kuolleille.
Joukkohautajaiset Karachin väkivaltaisuuksissa kuolleille.EPA / Rehan Khan

Väkivaltaisuudet vaativat keskiviikkona 17 kuolonuhria ja torstaina kuoli ainakin 31. Perjantaiaamuna surmansa sai neljä ihmistä. Viranomaisten mukaan osaa surmatuista oli kidutettu.

Uutistoimisto AFP:n lainaama ekonomisti A.B. Shahid arvioi, että kaupungin yrityksistä joka viides piti torstaina ovensa kiinni.

Karachia ovat pitkään vaivanneet poliittiset, etniset ja uskonnolliset väkivaltaisuudet, mutta viime viikkoina yhteenotot ovat olleet pahimmat pariin vuosikymmeneen. Heinäkuun aikana niissä sai surmansa noin 300 ihmistä.

Väkivaltaisuuksien vuoksi Karachin poliisi- ja turvallisuusjoukkoja vahvistettiin sadoilla miehillä viime kuussa.

Väkivaltaisuudet puhkesivat keskiviikkona eteläisessä Lyarin kaupunginosassa. Poliisin mukaan aluksi kuolemia vaativat Lyarin ja ympäröivien alueiden rikollisjoukkojen väliset yhteenotot, mutta väkivaltaisuudet levisivät ja myöhemmin ne ovat sittemmin olleet sekoitus jengisotaa ja poliittista väkivaltaisuutta.

Lähteet: AP, AFP, Reuters