1. yle.fi
  2. Uutiset

Kolme presidenttiä muistaa Harri Holkeria hautajaisissa

Valtioneuvos Harri Holkerin hautajaisia valmisteleva työryhmä on vahvistanut Holkerin 27. elokuuta pidettävän siunaustilaisuuden ohjelman. Hautajaispäivän juhlallisuuksiin kuuluu myös suruliputus useissa kohteissa.

talous
Harri Holkeri
Harri HolkeriKalle Kultala

Muistopuheen valtioneuvos Harri Holkerin hautajaisissa pitää pääministeri Jyrki Katainen. Omaisten kukkatervehdysten lisäksi vainajaa kunnioittavat seppelein tasavallan presidentti Tarja Halonen, presidentti Mauno Koivisto ja presidentti Martti Ahtisaari.

Tilaisuudessa esiintyvät oopperalaulaja Jaakko Ryhänen ja Helsingin tuomiokirkon poikakuoro Cantores Minores. Airueina on neljä nuorta kokoomuksen kansanedustajaa. Yleisö voi osallistua siunaustilaisuuteen kirkon sivulohkoissa ja -parvilla. Yleisön tulee olla paikoillaan viimeistään kello 9.15. Siunaustilaisuus alkaa kello 10.

Yle lähettää siunaustilaisuuden suorana lähetyksenä televisiossa ja radiossa.

Kirkosta ei ole hautajaissaattuetta hautausmaalle, vaan omaiset laskevat Holkerin uurnan Hietaniemeen myöhemmin yksityisessä tilaisuudessa. Muistotilaisuus Säätytalolla on vain kutsuvieraille.

Eduskunnassa, valtioneuvoston linnassa, Suomen Pankissa, Säätytalossa, Helsingin yliopistossa, ulkoasiainministeriössä, Helsingin kaupungintalossa ja kokoomuksen puoluetoimistossa on lauantaina suruliputus. Liputus alkaa kello kahdeksalta ja päättyy auringon laskiessa. Liput nostetaan kokosalkoon muistotilaisuuden päätyttyä noin kello 13.

Valtioneuvos Holkerin muistokirja oli avoinna kansalaisille Helsingin Säätytalossa maanantaista perjantaihin. Kirjaan kävi jättämässä surunvalittelunsa yli 600 ihmistä.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi