Toriparkissa väkivaltaviihdettä, vanhukset vankilaan ja Turusta Suomen Hollywood

Väkivaltaviihdettä ei voi estää. Vanhusten pitäisi päästä vankilaan niin asiat olisivat paremmin. Turku on Suomen Hollywood. Näiden väitteiden kimppuun käytiin YLE Turun Radion keskusteluohjelma Toriparkissa raadilla Hartiala - Hietala - Kouki.

Turku
Mikko Kouki nimitteli lähetyksessä Veijo Hietalaa monarkistiksi ja Hammurabin lain kannattajaksi. Kaija Hartiala näki vanhusten hoidossa paljon hyviä asioita.YLE Turku / Kalle Talonen

Kalle Talonen sai perjantaiaamujen Toriparkki-ohjelmaan jälleen puheliaita vieraita. Studiossa toisiaan ja kuuntelijoita provosoivat Kaija Hartiala, Veijo Hietala ja Mikko Kouki.

Keskustelu avattiin puhumalla väkivaltaviihteestä. Kotimaisiltakin televisiokanavilta tulee päivittäin kymmeniä, jos ei satoja tappoja ja murhia. Voiko asialle tehdä mitään tai pitääkö sille tehdä mitään?

Seuraavaksi puhutti professori Kalevi Wiikin keskustelua muutenkin herättänyt yleisönosastokirjoitus Turun Sanomissa. Wiik ehdotti, että vanhukset pitäisi laittaa vankiloihin, koska vangeillakin asiat ovat heitä paremmin.

Lopuksi puhuttiin Turusta elokuvakaupunkina televisioproduktioiden näyttämönä. Monet tekijät suosivat kaupunkia, mutta miten saataisiin myös ihan omavaraista turkualaista elokuvatuotantoa?