Hyppää sisältöön

Siitolan taideyössä voi tehdä ostoksia taidebaarista

Lauantaina järjestettävässä Siitolan kartanon taideyössä on mahdollista nähdä, kuulla ja kokea monipuolisesti kulttuurin kirjoa. Toista kertaa Imatralla järjestettävässä tapahtumassa kohtaavat erilaiset taidemuodot, kuten musiikki, tanssi ja runous.

Kuva: Yle

Picnic-hengessä vietettävän tapahtuman yksi kohokohta on tapahtuma- ja markkinointisihteeri Antti Kuusen mukaan taidebaari, josta voi tilata ja ostaa muotokuvia, räätälöityjä runoja ja soittoääniä.

- Kuvataiteilijat maalaavat tapahtumassa muotokuvia sovittuun hintaan ja Paltta ry:n kirjoittajilta voi tilata omanlaisensa runon, kuvailee Kuusi.

Taideyön aikana voi hankkia myös puhelimeensa henkilökohtaisen soittoäänen.

Muuta musiikkia tapahtumaan tuovat Heini ja Johannes Vesterinen sekä Heidi Tuikkanen ja Teemu Eerola. Taideyön ohjelmien väliajoilla musisoivat Imatran kaupungin kesämuusikot Vilma Kuikka ja Elina Kukkonen.

Kuusen mukaan erilaiset taideyöt ovat nykyaikainen tapa tarjoilla kulttuuria.

- Kulttuuri alkaa siirtyä pois kulttuurikeskuksista ja näyttelyt pois gallerioista, se viedään sinne sinne, mihin ihmiset muutenkin voisivat lähteä käymään. Tässä mielessä Siitolan kartano on oiva paikka taidetapahtumalle.

Tapahtumaan odotetaan satoja kävijöitä.

Valaistu puuinstallaatio kävijöiden esineistä

Pimeään loppukesän iltaan sijoittuva tapahtuma esittelee yleisölle myös mielenkiintoisen valoteoksen.

Tapahtuman järjestäjät toivovat kävijöiden tuovan taideyöhön mukanaan puuesineen. Ne kootaan illan aikana installaatioksi keskelle kartanon pihaa ja valaistaan.

Kartanon pihapiirissä voi käydä myös seuraamassa näytösluonteisesti tapahtuvaa raudan valuuta. Lisäksi taideyö tarjoaa itämaista tanssia, improvisaatioteatteria ja syntipukkien kierroksen.