Kotkan keskustaan kauppahalli

Kotkan keskustaan puuhataan kauppahallia noin miljoonalla eurolla. Yrittäjä Ismo Räty sanoo, että jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, halli avaa ovensa jouluksi.

kauppahallit
Ismo Räty esittelemässä kauppahallin suunnitelmaa toimittaja Kirsi Lönnbladille.YLE / Raine Martikainen

Kotka on ollut pitkään vailla kauppahallia. Ismo Räty sanoo, että uusi halli avataan, jotta pienillä yrittäjillä olisi paikka jossa toimia.

- Kaikilla yrittäjillä ei ole mahdollisuutta mennä isoihin kauppakeskuksiin. Tällainen paikka on puuttunut Kotkasta, Räty sanoo.

Kauppahalli tullaan avaamaan Rädyn omistamaan kiinteistöön Kapteeninkadun ja Keskuskadun kulmassa. Tällä hetkellä rakennuksessa toimii kangaskauppa ja kiinteistövälitys, mutta muuten talo on tyhjillään.

- Tämä on ainoa paikka kauppahallille, joka Kotkassa on tällä hetkellä helposti toteutettavissa, Räty toteaa.

Tila tullaan remontoimaan. Räty kertoo, että väliseinät kaadetaan, vesipisteitä lisätään ja ilmastointi laitetaan ajanmukaiseen kuntoon. Lisäksi tilasta on tarkoitus tehdä vanhan ajan kauppahallin näköinen. Parkkipaikka-asiat ovat vielä työn alla kaupungin kanssa.

Rädyn mukaan suunnitelmat kaupungin ja kauppiaiden kanssa ovat edenneet sujuvasti. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa syyskuun lopussa. Kauppahalli on tarkoitus toteuttaa perinteikkäällä konseptilla.

- Kauppiaita halliin mahtuu 39 kappaletta. Jo noin 20 kauppiasta on ollut erittäin kiinnostunut paikasta hallissa. Alustavia varauksia on tehty. Tiedossa on iso kalakauppa ja ainakin liha- sekä juustokaupat.

Halliin sijoittuvat kauppiaat tulevat olemaan pääosin paikallisia. Lisäksi tarkoituksena on kasata kymenlaaksolaisista tuotteista koostuva tuottajatori. Räty kertoo, että hänellä on tiedossaan jo yli 40 tuottajaa, jotka ovat kiinnostuneita tuomaan tuotteitaan myyntiin.

- Lähiruoka ja luomu ovat vahvasti esillä, Räty kertoo.

Tarkemmat neuvottelut kauppahallista ovat Rädyn mukaan vielä kesken kaupungin kanssa. Tähän mennessä suunnitelmille on kuitenkin tullut vihreää valoa. Räty uskoo kauppahallin miellyttävän myös kaupunkilaisia.

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Pyry Ojala