Loppuottelupaikasta tulee kova vääntö

Miesten superpesiksen välieräottelut käynnistyvät sunnuntaina. Sotkamo saa vastaansa kotikentälleen Kouvolan. Välierän voittanut joukkue saa vastaansa loppuotteluun, joko Raahen tai Vimpelin. Finaalipaikka ratkeaa kolmella voitolla.

Toni Kohonen
Sotkamon pesäpallokenttä
YLE Kainuu / Paula Hiljanen

Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen uskoo, että loppuottelupaikasta tulee kova vääntö.

- Kouvola on parantanut peliään, sen osoittivat viimeiset ottelut Kossua vastaan. Se on rutinoitunut pudotuspelijoukkue, joten saadaan varautua jopa viiteen peliin.

Pudotuspelien edetessä ulkopelin merkitys kasvaa. Kouvolaa vastaan lähdetään pelaamaan tutuilla keinoilla.

- Ulkopeli, kotiuttaminen ja Kohosen Tonin lukkaripeli ovat ne meidän tärkeimmät aseet. Kouvolan kompastuskivi on ollut hyvin usein ykköspelin purkaminen ja siihen aiomme edelleen iskeä, sanoo Kuosmanen.

Lukkari valmistautuu peliin tarkasti

Sotkamon lukkari Toni Kohonen saa vastaansa sunnuntaina viime vuoden kotijoukkueen.

- Siitä voi olla etua tai haittaa, sitä en vielä osaa sanoa. Jokaisella pelaajalla on omat hyvät lyönnit, joita yritän ottaa pois. Aika tarkkaan käyn vastustajan pelaajat läpi etukäteen, kertoo Kohonen.

Runkosarjassa Sotkamo ja Kouvola kohtasivat kaksi kertaa. Runkosarjan ottelut Sotkamo voitti.

- Niitä pelejä ei tarvitse enää kuin muistella. Nyt ovat eri pelit. Se joukkue jolla on parempi fiilis ja tahtotaso pelaamisessa vie sarjan, arvioi Toni Kohonen.

Yleisö lämpenee

Välieräotteluissa on tiukka tahti ja se vaatii pelaajalta fyysistä sekä henkistä kanttia. Kotiotteluissa myös yleisön merkitys on suuri.

- Viimeisessä Kitee pelissä se huomattiin, että yleisö alkaa äänijänteitään pikkuhiljaa viritellä. Nyt kun finaalipeleistä tapellaan, niin joukkueelle yleisön kannustuksella on iso merkitys, sanoo Toni Kohonen.

Lähteet: YLE Kainuu / Arto Loukasmäki