Kovalainen: Uusia suomalaistähtiä tulossa formuloihin

Formulakuljettaja Heikki Kovalainen on piipahtamassa Suomessa. Viikonloppuna kainuulainen seuraa Lahdessa Pipon moottoriradalla ajettavia kartingin SM-kilpailuja ja kannustaa omistamansa tiimin nuoria kuljettajia. Kesälomaa viettävä formulatähti uskoo, että hän saa pian seuraa muista suomalaiskuskeista lajin huipulle.

Formula 1 -kuljettaja
Heikki Kovalainen

- GP3-sarjassa ajavat Aaro Vainio, Matias Laine ja erityisesti Valtteri Bottas ovat antaneet kovia näyttöjä. Toivottavasti joku heistä nousee jo mahdollisimman pian kuninkuusluokkaa, Kovalainen toteaa.

Nuorten huippujen perässä seuraa uusia sukupolvia.

- Kartingin taso on Suomessa hyvä ja kilpailu kovaa, kotimaan radoilta on tulossa uusia tähtiä, toivottavasti joku myös meidän tallista.

Heikki Kovalainen on omistajana Red Step Youngsters -tiimissä. Kiireisen F1-kuskin aika on kortilla, joten hän ehtii olla vain vähän tallin arjessa mukana.

- Lähinnä annan neuvoja kuskeille siitä, miten huippukuskin on keskityttävä koko kisaviikonloppu ajamiseen, miten syödä ja miten valmistautua. Joitain neuvoja voin antaa ajamiseen, mutta pääasiassa jätän sen kuten myös autojen säätämisen mekaanikkojen vastuulle.

Akut ladattu mökillä

Lotus-kuljettaja on viettänyt pari viikkoa lomaa Suomessa. Aika on kulunut kotimaisemissa Suomussalmella ja mökkeillessä Kuusamossa.

- Kausi on mennyt ajamisen ja palautumisen kannalta hyvin, enkä periaatteessa olisi edes tarvinnut lomaa. Mutta mukava on toki rauhoittua ja nähdä perhettä ja sukulaisia.

F1-sarja jatkuu elokuun viimeisenä viikonloppuna legendaarisella Spa:n radalla Belgiassa.

Lähteet: YLE Lahti