1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kansannousut

Gaddafin poika Saif al-Islam vapaana ja voitonvarmana

Muammar Gaddafin poika Saif al-Islam ei ole pidätettynä, kuten uutistoimistot kertoivat maanantaina. Saif al-Islam tapasi toimittajia Tripolissa sijaitsevassa hotellissa ja teki autokierroksen alueella, joka on yhä vankasti hallituksen joukkojen hallussa.

kansannousut
Saif al-Islam
Vastoin aiempia tietoja Muammar Gaddafin poika Saif al-Islam ei olekaan pidätettynä. Hän tapasi kannattajiaan yöllä Tripolissa. Video: Reuters-TV

Saif al-Islam on ilmoittanut Gaddafin joukkojen hallitsevan Tripolia edelleen. Toimittajat näkivät satojen Gaddafille uskollisten vapaaehtoisten valmistautuvan puolustamaan johtajaansa.

Uutistoimistojen arvion mukaan Gaddafin joukot hallitsevat ainakin tukikohtaansa Bab al-Azizijaa sekä Rixos-hotellin seutua. Uutiskanava CNN:n Rixos-hotellissa olevan toimittajan mukaan hotelli sai yöllä sähkövirran takaisin ja pian sen jälkeen Saif al-Islam saapui paikalle tapaamaan toimittajia.

Gaddafin pojista on saatu ristiriitaista tietoa. Heidän on väitetty olleen kapinallisten pidättäminä.

Kansainvälinen rikostuomioistuin ICC on antanut etsintäkuulutuksen Gaddafin mahdollisena seuraajana pidetystä Saif al-Islamista.

Toimittajia tavatessan Saif al-Islam halvensi ICC:tä ja sanoi joukkojensa murskaavan kapinallisten vastarinnan. Hän myös vakuutti isänsä olevan edelleen Tripolissa ja turvassa.

Kapinallislähteet kertoivat aiemmin, että Tripolissa pidätettynä ollut toinen Gaddafin poika Mohammed Gaddafi on paennut. Mohammed sanoi al-Jazeera-uutiskanavalle varhain maanantaina olevansa pidätettynä ja kotiarestissa. Myös al-Jazeera kertoi sittemmin, että Gaddafille uskolliset joukot onnistuivat vapauttamaan Mohammedin.

Lähteet: AFP, Reuters, AP

Lue seuraavaksi