Pirkanmaalla iloitaan Rantaväylän tunnelin valtionrahoista

Pirkanmaan liitto kiittelee valtiovarainministeriötä muun muassa Tampereen Rantaväylän mahduttamisesta ehdotukseensa valtion talousarvioesitykseksi. Moitittavaa liitto löytää kuntien valtionosuuksien, maakuntien kehittämisrahan ja yksityisteiden valtionavun leikkauksista.

Rantaväylä (Tampere)
Kekkosentie Naistenlahdella
Suunniteltu tunneli sukeltaisi Tampellan alueen alle näillä main Naistenlahdessa.YLE / Antti Eintola

Pirkanmaan liitossa iloitaan, että valtiolta heruu rahaa ensi vuonna mm. Tampere-Pori -radan perusparannukseen sekä Punkalaitumen ja Huittisten yhteiseen vesihankkeeseen.

Rantaväylä mainitaan budjetissa

Budjettiehdotukseen on kirjattu uutena liikenteen väylähankkeena käynnistetään aiempien suunnitelmien mukaisesti Tampereen Rantaväylä (VT12), jonka kustannusarvio on 185 miljoonaa euroa. Valtion rahoitusosuus hankkeesta on kolmannes.

Rakentamisen on tarkoitus olla valmis vuonna 2015. Valtio maksaa oman osuutensa Tampereen kaupungille jälkirahoitteisesti vuosina 2015-2016.

Lievästi lisää rahaa ratoihin

Hallitusohjelman mukainen raideliikennepainotus näkyy mm. radanpidon rahoituksen lievänä nousuna ja esim. junien kaukoliikenteen ostomäärärahojen lievänä kasvuna.

- Pirkanmaan tavoitteissa on ollut, että radanpidon perusrahoituksen turvin liikennevirasto aloittaa Tampere-Pori -radan peruskorjauksen vuonna 2012. Investointi on liikenneviraston suunnitelmien mukaan tarkoitus toteuttaa vuosina 2012-2015 ja sen kokonaiskustannusarvio on 91 miljoonaa euroa, liiton tiedotteessa kiteytetään.

Kaukoliikenteen ostoliikennemäärärahat mahdollistavat edelleen raideliikennetarjonnan Tampere-Pori - ja Tampere-Haapamäki -yhteyksillä.

Budjettiehdotus julkistettiin maanantaina.

Lähteet: YLE Tampere