1. yle.fi
  2. Uutiset

Joulupukin Lomakylän mökit täyttymässä jouluksi

Rovaniemen Napapiirin Pajakylään on jo vuosikymmeniä odotettu majoitusyritystä. Nyt pitkä odotus on ohitse ja Joulupukin Lomakylä on majoittanut ensimmäiset asiakkaansa heinäkuun 13. päivänä.

lomakylät
Rovaniemen Pajakylän mökkikylässä on käytössä joulun aikaan yli 150 vuodepaikkaa.Rovaniemen Kehitys Oy

Tällä hetkellä käytössä on kahdeksan lomahuonetta, mutta alueen rakentaminen jatkuu pitkälle ensi vuoteen. Yhteensä kahdessa vaiheessa nousevaan mökkikylään on tulossa yli 200 vuodepaikkaa. Seuraavaksi alueelle valmistuu 15 paritaloa sekä Lappsetin leikkipuisto.

Uuden majoituskohteen kysyntä kiihtyy loppuvuotta kohti mentäessä. Ensimmäinen joulusesonki alkaa olla jo yrittäjän mukaan nyt loppuunmyyty. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että joulusesongin alla käyttöön otettavat yli 150 vuodepaikkaa on muutamaa hajapaikkaa lukuun ottamatta täynnä aina joulukuun alusta tammikuun 7. päivään saakka.

Venäläisten ohella punaiset pikkutalot täyttyvät niin espanjalaisista, amerikkalaisista kuin australialaisista perheistä.

- Nettivarauksia tulee jatkuvasti eri puolilta maailmaa. Emme ehdi saada mökkejä edes valmiiksi, kun ne on jo varattuja, myhäilee toimitusjohtaja Inga Jääskö.

Hän pyörittää lomakylää yhdessä miehensä Marko Jääskön kanssa. Yrittäjäpariskuntaa bisneksen laajeneminen Napapiirin Lahja Oy:n matkamuisto- ja kahvilatoiminnasta majoitustoimintaan on pitänyt kiireisenä. Työpäivät alkavat seitsemänä päivänä viikossa viimeistään kello 7.30 ja kotimatkalle lähdetään usein vasta kello 22 aikoihin.

- Otamme usein itse vieraamme vastaan ja olemme isäntinä paikalla. Ei tämä tunnu yhtään raskaalta, sillä pidämme työstämme ja hauskoista asiakkaistamme. Monien kanssa saatamme pitää yhteyttä vielä sähköpostitse ja Facebookissa, kertoo Marko Jääskö.

Jääsköt ovat ottaneet vuosi sitten uudelleen vetovastuun myös Joulutalon kahvila- ja ravintolatoiminnasta sekä uudistaneet paikan ilmettä. Ravintolassa tarjotaan ruokaa muun muassa mökeissä majoittuneille.

Majoittujat viipyvät joulunaikaan mökkilomallaan yllättävän pitkään. Keskimäärin perheet viettävät Pajakylän mökeissä 4-5 vuorokautta, jotkut jopa kymmenen vuorokautta. Kaikille lomakylän asiakkaille kuuluu maksuton lentokenttäkuljetus sekä tullessa että lähtiessä. Myös junalta haetaan sovittaessa.

Lähteet: YLE Lappi

Lue seuraavaksi