Uusi musiikinjohtaja kiittelee Kemin kulttuurimyönteisyyttä

Kemin musiikinjohtajana elokuun alussa aloittanut Katariina Kummala on ottanut hyvillä mielin vastaan haasteet, joita pesti tuo. Hän kiittelee etenkin kaupungin kulttuurimyönteisyyttä.

musiikki
Kemin musiikinjohtaja Katariina Kummala
Musiikkipedagogi, kasvatustieten maisteri Katariina Kummala aloitti Kemin musiikinjohtajana elokuun alussa.YLE / Laura Holappa

- Kemi on ollut positiivinen yllätys. Ilmapiiri on ollut erittäin myönteinen, ainakin meidän työpaikallamme. Tuntuu, että täällä on hyvä alkaa tehdä tätä työtä, jossa haastetta riittää, Kummala kiittelee.

Musiikinjohtajan toimenkuvaan kuuluu muun muassa Kemin musiikkitoiminnan ja kaupunginorkesterin toiminnan suunnittelu ja kehittäminen. Musiikinjohtaja myös vastaa taloudesta ja markkinoinnista sekä toimii Länsi-Pohjan jousikvartetin esimiehenä.

Kummala uskoo, että työn mielekkyys saa jaksamaan vuodesta toiseen.

- Kun saa mahdollistaa sen, että ihmiset, jotka soittavat työkseen, voivat tehdä sitä mahdollisimman hyvin. Ihmisethän soittavat kyllä, mutta että pääsisivät esiintymään hyviin paikkoihin ja saisi puitteet kohdilleen, niin kyllä se on kaikesta palkitsevin juttu, Kummala kuvailee työtään.

Kummala on lähtöisin Posiolta, mutta hän muutti opintojen perässä Ouluun. Hän on koulutukseltaan musiikkipedagogi ja kasvatustieteen maisteri.

Lähteet: YLE Perämeri