Apple hakee Samsungin älypuhelimille uutta myyntikieltoa

Teknologiayhtiö Samsungin ja Applen patenttikiista saa jatko-osan. Hollantilainen oikeus on myöntänyt keskiviikkona kolmelle Samsungin Galaxy-älypuhelimelle myyntikiellon, joka tulee voimaan lokakuun puolivälissä. Puhelinten myyntirajoitukset eivät kuitenkaan Samsungin mukaan koske muita Euroopan maita.

talous
Mies käyttämässä älypuhelinta.
Mikko Kuusisalo / Yle

Hollannin myyntikielto koskee Samsungin Galaxy S -, Galaxy S II - ja Galaxy Ace -malleja. Hollannin lisäksi Applen patentit ovat voimassa muun muassa Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Suomessa, Irlannissa, Ruotsissa ja Sveitsissä, mutta niissä puhelinten myynti jatkuu Samsungin mukaan normaalisti.

Apple katsoo, että Samsungin Galaxy-mallin puhelimet ja tablettitietokoneet ovat kopioita Applen iPhonesta ja iPadista. Tällä kertaa patenttikiistan kohteena on kuvaohjelmisto. Apple väittää tekniikan olevan kopioitu heiltä.

Samsungin lakimies sanoo, ettei kielto vaikuta puhelinten myyntiin, koska seitsemän viikon määräajan kuluessa yritys ehtii tehdä tarvittavat muutokset ohjelmistoon, ja oikeusjuttu raukeaa.

Saksalainen tuomioistuin asetti aiemmin Samsungin Galaxy-tablettitietokoneet EU-maita koskevaan myyntikieltoon, mutta myöhemmin se kumottiin muiden paitsi Saksan osalta.

Lähteet: AP, AFP, YLE Uutiset