1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Haavikon Honkaa ja graniittia esitetään radiokuunnelmana

Radioteatteri esittää lokakuussa Paavo Haavikon aiemmin julkaisemattoman elokuvakäsikirjoituksen pohjalta sovitetun kuunnelman, Honkaa ja graniittia. Tekstiä ei ole aikaisemmin esitetty.

kulttuuri
Arkkitehdit Eliel Saarinen, Herman Gesellius ja Armas Lindgren rakennuttivat Kirkkonummen Hvitträskiin erämaa-ateljeen vuosina 1902-1903.
Arkkitehdit Eliel Saarinen, Herman Gesellius ja Armas Lindgren rakennuttivat Kirkkonummen Hvitträskiin erämaa-ateljeen vuosina 1902-1903.Seppo Sarkkinen / YLE

Honkaa ja graniittia on alun perin kirjoitettu 1970-luvulla elokuvakäsikirjoitukseksi, mutta se jäi tuntemattomasta syystä toteuttamatta.

Paavo Haavikon teksti kertoo suomalaisista arkkitehdeistä Eliel Saarisesta, Herman Geselliuksesta ja Armas Lindgrenistä. Heillä oli yhteinen arkkitehtitoimisto ja erämaa-ateljee Hvitträsk Kirkkonummella. Nuorten, menestyvien arkkitehtien tavoitteena oli yhdistää työ ja elämä, perheet ja vapaa-aika. Kuunnelma taiteen ja yksityisyyden suhteista, määrätietoisuudesta ja toveruudesta sijoittuu 1900-luvun alun suomalaisen arkkitehtuurin maailmaan.

Honkaa ja graniittia –kuunnelman on ohjannut Kari Paljakka, dramatisoinut Esko Salervo ja äänisuunnittelusta vastaa Tiina Luoma. Se kuullaan YLE Radio 1:ssä 9.10. kello 15.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi