Tommi Evilä tuikki Hämeenlinnan Tähtikisoissa 785 cm:n arvoisesti

Hämeenlinnan Tarmon järjestämät Tähtikisat Kaurialassa saatiin vietyä läpi hyvässä syyskelissä. Runsaslukuiselle yleisölle parasta antia oli miesten pituus, missä voittoon hyppäsi Tommi Evilä ennen Mikko Kivistä.

Tommi Evilä
Tommi Evilän tyylinäyte kurotuksesta.
Tommi Evilä kurotti pituuskisan voittoon tuloksella 785 cm.YLE Häme / Vilma Lahti

Keskiviikkona Hämeenlinnan Kaurialan kentällä käydyt yleisurheilun Tähtikisat, tarjosivat runsaslukuiselle yleisölle mukavaa katseltavaa. Kilpailuissa katsastettiin myös urheilijoita 9.-10.9. käytävään Suomi – Ruotsi maaotteluun. Katsastuslajeina olivat miesten 5000 metriä sekä kiekko ja naisten sarjassa 5000 metriä, kiekonheitto sekä 3 – loikka.

Miesten 5000 metrillä Kalevan Kisojen hopeamitalisti, Joensuun Matti Räsänen juoksi voittoon tavoitellen 14 minuutin alitusta, jääden siitä kuitenkin niukasti ajalla 14.05,11. Miesten kiekonheiton katsastuskilpailun kuittasi itselleen Keski – Uudenmaan Urheilijoiden Mika Loikkanen tuloksella 55.56 metriä.

Naisten 3 – loikassa käytiin kansallisesti hyvätasoinen katsastuskilpailu. Kilpailun voittoon loikki SM hopeamitalisti, Vasa IS:n Sanna Nygård, tuloksella 13.25 m. Kakkoseksi sijoittui Kalevan Kisojen kolmonen, Oulun Essi Lindgren, tuloksella 13.06 m. Kiekonheitossa Tampereen Pyrinnön Tanja Komulainen, ei antanut yllättää itseään, vaan kiskaisi voittoon tuloksella 53.72 metriä. Peninkulman matkan voittoon vastaavasti juoksi Joensuun Katajaa edustava Johanna Lehtinen, kauden kotimaisella kärkiajalla 16.12,0. Naisten 100 metrilla Kokkolan Veikkojen Hanna-Maari Latvala juoksi myös kauden kotimaisen kärkiajalla 11.79, sijoittumalla toiseksi slovenialaisen Kristina Zumerin (11.78) jälkeen.

Pienet tekniikkamurheet Evilän riesana

Miesten pituudessa SM pronssimitalisti Lohtajan Veikkojen Mikko Kivinen laittoi hallitsevan mestarin Tommi Evilän ahtaalle, jääden lopulta kakkoseksi tuloksella 778 cm. Evilä hyppäsi voittoon pienistä tekniikkamurheista huolimatta tuloksella 785 cm. Järjestävän seuran nuori Mikael Reuna paranteli ennätyslukemikseen 667 cm.

– Jos Mikko ei olisi tempaissut 778 tauluun, olisimme varmaankin hyppineet 750 hyppyjä. Nyt saatiin hyvä kisa aikaiseksi, vaikka hyppääjiä oli vähän. Toisaalta vähän turhan tiuhaan piti hypätä. Lisäksi tuulesta ei ollut apua eikä liioin alustastakaan, mutta muuten ok kilpailu.

Kivinen on potenut pientä kuumetta ja kun akillesjännekin on vaivannut, ovat hypyt jääneet vähiin. Sunnuntaina kuitenkin olisi tarkoitus lunastaa pituuden maaottelupaikka Sastamalan katsastuksissa, minne Tampereen kenguru Eviläkin suuntaa.

– Alastulossa vasen jalka jättää 15 senttiä, joten sitä pitää parantaa sunnuntaiksi, jotta Ruotsia päästään kaatamaan.

Suomen ennätys hakusessa

Korean MM-kilpailut jäävät Tommi Evilältä väliin, mutta hän ei surkuttele omaa tilannetta. Tämä kausi vedetään loppuun täysillä ja toivotaan, että kehittyneet ominaisuudet saataisiin ulosmitattua tulosten muodossa jo tällä kaudella.

– Ominaisuudet ovat paremmat kuin ennen, joten SE lukematkin ovat mahdollisia jo tänä syksynä. Ensi vuoden EM ja Olympiakisat ovat seuraavat suuret etapit, mutta kyllä tämä sen verran mukavaa on, ettei minulla kauhea kiire oli vielä hiekkalaatikolta pois, päätti Tommi Evilä.

Lähteet: YLE Häme