Backman suomii Halla-ahoa

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman arvosteli kansanedustajaa ja hallintovaliokunnan puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa (ps.) epäasiallisista poliittisista maahanmuuttokannanotoista Norjan tapahtumien jälkeen. Halla-ahon mielestä SDP yrittää kääntää äänestäjien huomion pois epäonnisesta Kreikan lainavakuusasiasta.

Kotimaa

Backmanin mielestä Halla-ahon Norjan tapahtumien jälkeinen kommentointi on ollut surullista ja vastenmielistä seurattavaa. Backmanin mukaan "Monikulttuurisuus on hanurista" -heitot kertovat Halla-ahon täydellisestä empatian ja tilannetajun puutteesta.

Backman ei myöskään ymmärrä, miten vihapuheiden suitsiminen voidaan nähdä sanavapauden rajoittamisena. Backman puhui eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Porissa.

Jussi Halla-aho sanoo, että Backmanin puheen sisältö kertoo siitä, että SDP:n johto pyrkii nyt kaikin keinoin kiinnittämään äänestäjien huomion epäonnisesta Kreikan lainavakuusasiasta muualle.

Halla-ahon mielestä on häpeällistä miten demarit jatkavat norjalaisten ruumiilla ratsastamista vihapuhekommentoinnissaan.

Lähteet: YLE Uutiset