Nettikommentoijat ovat huolissaan pätkätyöläisistä

Palvelualojen ammattiliiton Pamin mukaan tarvittaessa töihin tulevia käytetään hyväksi työmarkkinoilla. Etenkin palvelu-ja media-alalla käytettävä sopimus on periaatteessa joustava molemmille osapuolille, mutta käytännössä työntekijän turva on ristiriitatilanteissa olematon. Nettikommentoijat ovat yrittäneet asettautua työntekijän ja työnantajan rooleihin.

Kotimaa
Tarjoilija kaataa viiniä laseihin.
Mika Kanerva

Nimimerkki Töissä kunnassa paaluttaa asiaa.

"Tähänhän EK pyrkii meidän kaikkien työntekijöiden osalta. Orjuus ja luokkayhteiskunta takaisin."

Nimimerkki Realisti ei kestä surkeilua.

"Ihme valitusta. Senkus vaihtaa työpaikkaa jolleivat työehdot kelpaa. Tällaisen kitinän ja työnteon monopolisoimisen takia elintasomme tulee lähivuosina romahtamaan kun työtä pelkäämättömät aasialaiset vievät työpaikat ja tulot."

Nimimerkki asiakas ymmärtää palikan molempia puolia.

"Turvaton se on esim. ravintolan yrittäjäkin asema, ei voi tietää tuleeko työntekijän palkan maksaja (ASIAKAS) paikalle, jos ei tule palkka juoksee eikä rahaa tule. Toki vaikea tilanne tämä on työntekijällekin, mutta hänellä ei sentäs ole yrityksen vuokrakuluja, lainoja yms. kuluinaan. Molemmilla voi toki olla asuntolainaa."

Nimimerkki Asiasta perillä oleva tuntee nämä kuviot.

"Vieläkö on joku, joka ei tietäisi että elämme orjatyömaassa!"

Nimimerkki Missä SAK syyttää SAK:ta.

"Suomalainen työelämän kurjistuminen johtuu SAK:n hampaattomuudesta. Siellä ei ole enää kuin pari liittoa, jotka pitävät jäsentensä puolia, AKT ja paperiliitto. Siitä johtuu jäsenkatokin, sillä rahalle pitää saada vastinetta."

Nimimerkki Saat Potkut selvittää kuviota.

"Jos ei tykkää niin vaihtakoot työpaikkaa. Tämähän on ollut jo pitkään asenne kommenteissa, jos joku ammattiryhmä haluaa parantaa näitä ns etujansa."

Lähteet: YLE Uutiset