Helsinki sulkee kaksi päiväkotia rikosepäilyjen vuoksi

Helsingin kaupungin sosiaalivirasto sulkee toistaiseksi kaksi ostopalvelupäiväkotia Vuosaaressa ylläpitäjäyrityksen johtohenkilöön kohdistuvien rikosepäilyjen vuoksi. Epäillyt rikokset eivät liity päiväkodin toimintaan tai henkilökuntaan.

Kotimaa

Helsingin sosiaaliviraston mukaan epäilyt ovat vakavia ja murentavat ylläpitäjänä toimivan yhtiön uskottavuutta päiväkotipalvelujen tarjoajana. Helsingin Sanomien tietojen mukaan sulkemisten syynä on epäily päiväkodin taustayhtiön omistajan seksuaalirikoksista.

Helsingin kaupungin sosiaalijohtaja Paavo Voutilainen painottaa, etteivät rikosepäilyt koske itse päiväkotien henkilökuntaa ja toimintaa. Hän ei kuitenkaan julkisuuslain salassapitomääräysten vuoksi voi kommentoida rikosepäilyjä sen tarkemmin. Voutilainen kertoo, että päivähoidon uudelleenjärjestämisessä on kyse periaatteellisesta rajanvedosta.

Kahden Helsingissä toimivan päiväkodin yhteensä noin sata lasta sijoitetaan kaupungin muihin päiväkoteihin ensi viikon maanantaista alkaen. Sosiaalivirastolla on valmiudet järjestää lisää paikkoja päiväkotien lähialueelta.

Järjestely on voimassa toistaiseksi. Sosiaalivirasto on järjestänyt aiheesta tiedotustilaisuuden lasten vanhemmille torstai-iltana.

Lähteet: YLE Uutiset