Kanavanipun lähetystaajuus muuttuu jo torstaina Pyhätunturilla

A-kanavanipun lähetystaajuus muuttuu Pyhätunturin radio- ja tv-aseman näkyvyysalueella 1. syyskuuta kello 9. Digita on joutunut aikaistamaan muutosta aiemmin ilmoitetusta aikataulusta.

Digita

Uusi lähetystaajuus on UHF-kanava 24 (498 MHz). Entinen taajuus poistuu käytöstä. A-kanavanipun ohjelmia on lähetetty rinnakkain elokuun ajan sekä vanhalla että uudella UHF-kanavalla. Näin taloyhtiöillä on ollut aikaa tehdä tarvittavat antennivahvistinmuutokset etukäteen.

Kanavanippuun A kuuluvat YLE TV1, YLE TV2, YLE Teema, YLE FST5, SuomiTV ja SVT World sekä radiokanavat Ylen klassinen, YLE Puhe ja YLE Mondo.

Taajuusmuutoksen taustalla on kansainvälinen taajuuskoordinointi.

Kanavahaku uudelleen

Muutoksen vuoksi kaikissa antennitalouksissa on tehtävä digi-tv-vastaanottimissa kanavahaku uudelleen, jotta tv-lähetykset näkyvät jatkossakin. Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Kuluttajan tulee vain käynnistää kanavahaku. Jotkin vastaanottimet saattavat vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä. Kanavahaun voi tehdä jo ennen vanhan taajuuden poistumista.

Yhteisantennikiinteistöissä isännöitsijöiden on tullut ottaa yhteyttä antenniurakoitsijaan vahvistimien kanavavaihdosten vuoksi, minkä jälkeen kiinteistön tv-katsojien tarvitsee tehdä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen.

Apua Karttapalvelusta ja Digita Infosta

UHF-kanavat ja näkyvyysalueet löytyvät Digitan Karttapalvelusta www.digitv.fi/karttapalvelu (siirryt toiseen palveluun). Karttapalvelusta löydät myös oman alueesi DigitaPRO-antenniasentajan yhteystiedot.

Apua kanavamuutokseen liittyvissä asioissa saa Digitan kuluttajapalvelusta Digita Infosta sähköpostitse info@digita.fi (siirryt toiseen palveluun) ja puhelimitse maanantaista perjantaihin kello 8.00 - 16.00 numerossa 020 411 7676. Torstaina 1. syyskuuta Digita Info palvelee poikkeuksellisesti kello 8.00–21.00.

Lähteet: YLE Lappi