Vanhemmat tyrmäävät päiväkotien sulkemisen

Helsinki laittaa pikavauhdilla kiinni kaksi vuosaarelaista päiväkotia, koska päiväkotien ylläpitäjäyrityksen johtohenkilöön kohdistuu vakavia rikosepäilyjä. Vanhemmille sulkeminen aiheuttaa murheita kiireiseen arkeen.

päivähoito

Heidi Sovijärvi sai tänä syksynä lapsilleen mieluisan hoitopaikan lapsilleen Vuosaaren päiväkoti Kolibrista. Ilo kuitenkin loppui lyhyeen, kun päiväkoti laitetaan maanantaina kiinni.

- Musta se on ihan järkyttävää. En ihan ymmärrä, että jos on rikosepäily, joka kohdistuu henkilöön, joka ei edes toimi tässä päiväkodissa eikä ole mitenkään osallisena tähän. Nyt tuomiolle laitetaan sata lasta perheineen. Monet lapset, minunkin lapseni ovat aloittaneet ihan vasta tässä päiväkodissa, he ovat juuri ehtineet tottua tähän, nyt he aloittavat taas uudessa. Ehkä se on väliaikaista, ehkä se kestää kauan. Tämä on oikeasti todella järkyttävää, varsinkin pienille lapsille.

Myös kaupungin päätös hajasijoittaa lapset viiteen eri päiväkotiin saa Sovijärveltä tyrmäyksen.

- Se rikkoo täysin näiden lasten arkirutiinin, se rikkoo ryhmät, hoitajat menevät eri tarhoihin. On naurettavaa ajatella, että Vuosaaressa olisi äkkiä ylimääräisiä päiväkotipaikkoja. Tämä tarkoittaa, että päiväkotiryhmiä lisätään ja kasvatetaan, se vaikuttaa niihin lapsiin, jotka ovat jo sijoituspäiväkodeissa. Heille tulee isommat ryhmät

Sovijärvi sai tiedon lasten uudesta hoitopaikasta perjantaina neljän maissa iltapäivällä. Maanantaina ei tarvitse lähteä kotikaupunginosaa kauemmas.

- Meille tuli ehkä huonoista vaihtoehdoista paras. Saimme lapset samaan päiväkotiin Vuosaaressa. Mutta monet perheet olivat aivan shokissa, kun kuulivat, että lapset menevät Östersundomiin.

Lähteet: YLE Helsinki