1. yle.fi
  2. Uutiset

Kiviniemi: Oppositiopolitiikka tärkeämpää kuin presidentinvaalit

Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi ei näe ongelmia puolueensa presidenttiehdokasasettelussa. Kiviniemi pitää tärkeämpänä keskittymistä oppositiopolitiikkaan kuin presidentinvaaleihin. Kiviniemi vakuutti jälleen perjantaina Ylen Aamu-tv:ssä, ettei aio itse pyrkiä puolueensa presidentinvaaliehdokkaaksi.

Ylen aamu
Mari Kiviniemi
Keskustapuolueella on ollut vaikeuksia löytää Paavo Väyrysen rinnalle lisää ehdokkaita ensi vuoden presidentinvaaleihin. Puheenjohtaja Kiviniemi arvioi Aamu-tv:ssä tilannetta puolueen kannalta.

- Tiedän tasan tarkkaan mitä teen. Keskustan puheenjohtajan on syytä keskittyä päivän politiikkaan, Kiviniemi sanoi Ylen Aamu-tv:n haastattelussa perjantaiaamuna.

Kiviniemi vakuutti, ettei hänellä ole henkilökohtaisesti mitään paineita pyrkiä puolueensa presidenttiehdokkaaksi. Toistaiseksi keskustan presidenttiehdokkaaksi ei ole ilmoittautunut muita kuin veteraanipoliitikko Paavo Väyrynen. Kiviniemi myönsi kuitenkin toivovansa, että puolue saisi muitakin ehdokkaita Väyrysen lisäksi.

- Olen monta kertaa sanonut ja toivonut, että meillä olisi useita ehdokkaita. Mutta Väyrynen on pätevä ehdokas. Hän on erittäin kokenut ja siinä mielessä samassa sarjassa kuin (Paavo) Lipponen ja (Sauli) Niinistö, Kiviniemi sanoi.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi