USA:n itärannikon julkinen liikenne käynnistyy hitaasti

Hurrikaanin koettelemalla Yhdysvaltain itärannikolla julkinen liikenne alkaa pikkuhiljaa käynnistyä. Normaalitasolle päästäneen silti vasta aikaisintaan tiistaina.

Ulkomaat

New Yorkin alueen kolme suurta lentokenttää aloittavat toimintansa maanantaiaamun aikana. Toista vuorokautta kestänyt seisokki on kuitenkin saanut aikaan niin paljon sekaannusta, että normaalitoimintaan päästäneen vasta tiistaina, kerrotaan John F. Kennedyn, Newarkin ja LaGuardian lentokentiltä.

New Yorkin metro aloittaa toimintansa kello 6 paikallista aikaa. Eräillä raideosuuksilla joudutaan kuitenkin suorittamaan huoltotöitä ennen kuin junat pääsevät kulkemaan.

Metroyhtiöstä varoitetaan, ettei liikenne ole maanantaina vielä säännöllistä eikä normaalimitoissa. Junat ovat siis normaalia täydempiä.

New Jerseyn osavaltiossa junaliikenne on myrskyn jäljiltä suurissa vaikeuksissa. Joukkoliikenneyhtiö New Jersey Transit kertoo, että raiteille on kaatunut puita, sähkölinjat ovat poikki ja eräät raideosuudet ovat tulvan vallassa. Tästä johtuen maanantain junaliikenne on vielä hyvin vähäistä.

Lähteet: Reuters, AFP