1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylen aamu

Aamun kirjassa Kari Hotakaisen Jumalan sana

Yhden päivän romaanissa investointipankkiiri Jukka Hopeaniemi jumittuu Lappiin Islannin tuhkapilven takia. Hänen pitäisi ehtiä seuraavaksi aamuksi suoraan tv-haastatteluun. Niinpä Jukka maksaa edesmenneen isänsä autokuskin Armaksen ajamaan hänet läpi Suomen pohjoisesta Helsinkiin. Pitkän matkan aikana puhetta käydään rahasta, markkinavoimista ja ennen kaikkea maailman muuttumisesta.

 Kari Hotakainen
Aamun kirjana oli Kari Hotakaisen romaani Jumalan sana. Haastattelijoina Nadja Nowak ja Seppo Puttonen

Edellisessä romaanissaan Ihmisen osa Kari Hotakainen kirjoitti pienyrittäjyydestä ja nyt suursijoittajasta. Vanhan rahan ja uuden rahan kautta Hotakainen kertoo nykymaailman menosta, kun riisto käy helposti hiirtä klikkaamalla. Jonkinlaista haikailuakin on menneeseen, Jukan isän, idänkaupan veteraani Uljas ”Ukko” Hopeaniemen aikoihin.

Uusimmassa teoksessaan Hotakainen ei ole vihainen, vaan pikemminkin tarkkaileva. Romaanissa on lukuisia hyviä havaintoja maailmasta, jossa hallitsee nyt uusi raha, kärsimättömän ajan kärsimätön lapsi. Hotakainen ennustaa levottomia aikoja myös Suomeen, kun hän kirjoittaa, että ennen pitkää keskiluokka tulee ja heiluttaa vihan kirvestä.

Kari Hotakainen (s. 1957)

Romaanit:

Buster Keaton. Elämä ja teot (1991)

Bronks (1993)

Syntisäkki (1995)

Pariskunta, pukki ja pieni mies (1997)

Klassikko. Omaelämäkerrallinen romaani autoilevasta ja avoimesta kansasta (1997)

Sydänkohtauksia, eli, kuinka tehtiin Kummisetä (1999)

Juoksuhaudantie (2002)

Iisakin kirkko (2004)

Huolimattomat (2006)

Finnhits (2007)

Ihmisen osa (2009)

Jumalan sana (2011)