1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. luonto

Eksynyt Happy Feet -pingviini pääsee kotiin

Kalapirtelöillä lihotettu pingviini Happy Feet pääsee takaisin kotiinsa jäisille vesille. Eksynyt keisaripingviini löytyi Uuden-Seelannin pääkaupungin Wellingtonin läheiseltä rannalta kesäkuussa. Tuhansien kilometrien päähän kotoaan eksynyt huonokuntoinen pingviini lihotettiin kuntoon kalapirtelöllä.

luonto
Pingviini löytöhetkellä 20.06.2011 Uudessa Seelannissa.
Keisaripingviini eksyi Uuteen-Seelantiin kesällä 2011.EPA / RICHARD GILL / DEPARTMENT OF CON

Wellingtonin eläintarhassa hoidossa ollut pingviini on saatu hoidettua tarpeeksi hyvään kuntoon, jotta se voidaan palauttaa kotiinsa Eteläiselle jäämerelle. Eläinlääkärit olivat toivoneet, että lintu pystyisi uimaan takaisin omin voimin, mutta pingviini oli liian huonossa kunnossa siihen syötyään hiekkaa ja risuja rannalla.

Happy Feetiä hoidettiin eläintarhassa ilmastoidussa huoneessa, jonka lattialla oli jääpeite. Eläinlääkäreiden mukaan pingviini painaa nyt terveet 27,5 kiloa ravitsevan kalapirtelön ansiosta.

Pingviinin kotimatka alkaa maanantaina, kun se pakataan sille erityisesti valmistettuun kuljetuslaatikkoon Tangaroa-tutkimusaluksella. Laiva suuntaa sitten kohti Etelämantereen vesiä.

- Pidämme peukkuja, että hän törmäisi joihinkin pingviineihin, jotka hän tunnistaa. Muussa tapauksessa hän vain menee ja asettuu johonkin toiseen yhteisöön, Wellingtonin eläintarhan eläinlääkäri Lisa Argilla sanoo.

Happy Feetin seikkailuja pystyy kuitenkin yhä seuraamaan siihen asetetun GPS-jäljittimen avulla.

Uudessa-Seelannissa on tätä ennen nähty keisaripingviini luonnossa vain yhden kerran, 44 vuotta sitten.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi