Kotkan rockfutaajat murskaavat polleat hesalaiset seitsemällä hyökkääjällä

Kotkassa pelataan viikonloppuna rockfutiksen SM-mitaleista. Tapahtumassa käyneet tietävät, että kyseessä ei ole turhan vakava tapahtuma ja sarjapisteiden lisäksi annetaan myös tyylipisteitä. Tapahtuma avataan jo perjantaina kun vastakkain asettuvat viime vuoden divarisarjan voittaja Moskovan Laturi ja kotkalaisista rock-ihmisistä koottu Dream Team.

Kotka
Niilo Sevänen (etualalla), Anssi Konttinen ja Teemu Aalto puhkuivat itseluottamusta ennen Rockfutiksen avausottelua Moskovan Laturia vastaan.YLE Jaakko Mäntymaa

Kotkalaisrockareiden joukkueessa pelaavat Niilo Sevänen, Anssi Konttinen ja Teemu Aalto pohtivat perjantaina aamupäivällä taktiikkaa illan otteluun helsinkiläistä Moskovan Laturia vastaan. Kyseessä ei ole pelkästään kotkalaisten rockareiden, vaan koko Kotkan maine.

- Koko yön olen pohtinut puolustuskuvioita, joten kyllä tässä paineita on, Sevänen tunnustaa.

Sevänen aloitti vastikään Kotkan kaupungin ohjelmapäällikkönä sekä laulaa ja soittaa bassoa Insomnium -yhtyeessä. Aalto ja Konttinen ovat soittaneet paikallisissa bändeissä ja tehneet myös muita musiikkialan töitä.

Seitsemän hyökkäyksessä, ei yhtään keskikentällä?

Taktiikka ei ole kotkalaisjoukkueella kaikkein perinteisimmästä päästä. He nimittäin suunnittelevat kentälle 3-0-7 -ryhmitystä, eli kolme pelaajaa puolustuksessa, ei yhtään keskikentällä ja seitsemän hyökkäyksessä. Tämä ainakin hämää vastustajaa, jos ei muuta.

- Ehkä päädymme pelaamaan skottityylistä peliä eli pitkiä palloja ja kaikki perään. Sitten vaan toivotaan parasta, pohtii Sevänen.

- Kovapotkuisimmat jätkät laitetaan puolustukseen, jotta saavat pallon pitkälle, toteaa puolestaan Konttinen.

Liian kovalla tempolla joukkue ei kuitenkaan aio aloittaa, silloin saattaa kunto loppua jo kymmenen minuutin jälkeen. Muutenkaan joukkueen itseluottamus ei ole täysin järkähtämätön. Osalla on edellisestä ottelusta vierähtänyt parikymmentä vuotta. Sekin on vielä mysteeri, kuinka moni ilmestyy paikalle ja kuka pelaa mitäkin paikkaa.

Taktisia kuvioita tai tyylipisteitä tärkeämpää on kuitenkin ottelun lopputulos. Vain voitto kelpaa, ilman tyylipisteitä.

- Vastustaja pitää murskata ja nöyryyttää. Sukille vaan!, kolmikko linjaa.

Helsinkiläisen joukkueen voittaminen on aina erityisen makeaa, lajissa kuin lajissa. Näin on myös kotkalaisten mielestä. Polleilla hesalaisilla ei ole kolmikon mielestä mitään asiaa kaupunkiin viemään paikallisten "ruokia ja naisia".

Turnauksessa kolme sarjaa

Kotkassa pelattava Rockfutis-turnaus on järjestyksessään 25:s. Mestaruutta puolustaa FC Rio Grande Rovaniemeltä. Turnauksessa on kolme sarjaa: Liiga, Divari sekä naisten sarja Friidut.

Kentällä kirmaa viikonloppuna useita rokkistaroja ja julkkiksia, muun muassa Kalle Ahola ja nykyinen urheilu- ja kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki nähdään kentällä. Suomalaisista rock-klubeista ainakin Helsingin Tavastialla, Nosturilla sekä Oulun 45 Specialilla on turnauksessa omat joukkueensa.

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Valtteri Kykkänen