Parikkalan kunnanjohtajaan ollaan tyytymättömiä

Kokoomuksen ja kristillisten valtuustoryhmä on tyytymätön kunnanjohtaja Hans Olanderiin. Valtuustoryhmä haluaa herättää keskustelua kunnanjohtajan nauttimasta luottamuksesta.

Parikkala

Kokoomuksen Kari Niirasen mukaan kuntalaiset ovat viestineet, että he toivovat kunnanjohtajalta nykyistä enemmän läsnäoloa. Helsingistä käsin Parikkalassa töissä käyvän Olanderin koetaan jääneen kaukaiseksi niin kuntalaisten kuin Niirasen silmissä.

- Pitkään on ollut, että Olander tulee maanantaina Helsingistä Parikkalaan töihin ja menee perjantaina takaisin, Niiranen sanoo.

Kunnanjohtajan toivotaan muun muassa osallistuvan useammin erilaisiin tilaisuuksiin.

Niiranen ihmettelee samalla, miksei Parikkalassa ole aloitettu kuntaliitoskeskusteluja naapurikuntien tapaan. Punkaharju on ilmoittanut kiinnostuksensa Savonlinnaa kohtaan ja Rautjärvellä suunnataan katseita Imatralle.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja, keskustan Ari Berg ei yllättynyt kokoomuksen ja kristillisten tyytymättömyydestä. Hänen mukaansa valtuustoryhmän kantaan täytyy suhtautua vakavasti. Hän kuitenkin ihmettelee samalla, miksei asia ole tullut esille kunnanhallituksessa. Kari Niiranen on kunnanhallituksen jäsen.

Hans Olander aloitti Parikkalan kunnanjohtajana vuonna 2009. Kokoomuksen ja kristillisten valtuustoryhmän kokemasta tyytymättömyydestä kertoi ensin Itä-Savo -lehti.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala