1. yle.fi
  2. Uutiset

Anneli Jäätteenmäki ei asetu keskustan presidenttiehdokkaaksi

Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki ei ole käytettävissä, kun keskusta valitsee presidenttiehdokkaansa. Jäätteenmäki kertoi asiasta YLE Uutisten haastattelussa Brysselissä. Päätöstä edelsi perusteellinen harkinta.

talous
Anneli Jäätteenmäki
Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki kertoo, miksi hän ei lähde kisaamaan keskustan presidenttiehdokkuudesta. Toimittaja Susanna Turunen haastattelee Jäätteenmäkeä Brysselissä.

Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki kertoi YLE Uutisten haastattelussa maanantaina, ettei hän asetu ehdolle esivaalin, jossa valitaan keskustan presidenttiehdokas.

Päätös syntyi perusteellisen harkinnan jälkeen, Jäätteenmäki sanoi.

- Minulla ei ole sellaista intoa ja pyrkyä, jota ehdokkuuteen vaaditaan, Jäätteenmäki perusteli.

- Ei ehdolle voi asettua vain toisten edestä, sen vuoksi, että on paljon pyytäjiä, sanoi Jäätteenmäki.

Jäätteenmäki sanoi kertoneensa päätöksestään keskustan puheenjohtajalle Mari Kiviniemelle jo 3. elokuuta. Senkin jälkeen hän vielä harkitsi päätöstään, muttei muuttanut mieltään.

Paavo Lipposen osallistuminen SDP:n presidenttiehdokaskisaan ei vaikuttanut Jäätteenmäen päätökseen, sillä hän oli tehnyt ratkaisunsa jo aiemmin.

Jäätteenmäki huomautti, että keskustalla on jo yksi ehdokas, Paavo Väyrynen. Keskustan tilanne ei ole Jäätteenmäen mielestä sen huonompi kuin muidenkaan puolueiden. Puolueessa kaivatun jäsenvaalin vuoksi olisi kuitenkin tarpeen löytää muitakin ehdokkaita, sanoi Jäätteenmäki.

Kunhan päätös keskustan ehdokkaasta on tehty, Anneli Jäätteenmäki on valmis tekemään työtä tämän hyväksi.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi