Presidentti Halonen vierailulla Mongoliassa

Presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi ovat virallisella vierailulla Mongoliassa. Ohjelman virallinen osuus alkaa huomenna keskiviikkona, kun Halonen keskustelee Mongolian presidentin Tsakhia Elbegdorjin kanssa.

talous

Presidentit keskustelevat muun muassa maiden kahdenvälisten suhteiden kehittämisestä sekä demokratia- ja oikeusvaltiokehityksestä. Kahdenvälisen keskustelun aiheina ovat myös muun muassa ajankohtaiset kansainväliset ja alueelliset asiat.

Halonen tapaa vierailun aikana presidentin lisäksi Mongolian pääministerin, sosiaali- ja työministerin, parlamentin puhemiehen ja ihmisoikeuskomission edustajia.

Vierailun ohjelmaan kuuluu myös muun muassa tutustuminen Gandanin luostariin ja mongolialaiseen kansanperinteeseen sekä osallistuminen suomalais-mongolialaiseen yritystapaamiseen.

Halosen vierailu on ensimmäinen korkean tason vierailu Suomesta Mongoliaan. Presidentti Elbegdorj teki vierailun Suomeen syksyllä 2010.

Presidentin mukana matkustaa myös eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb ja suomalaisten yritysjohtajien valtuuskunta.

Vierailu jatkuu torstaihin saakka.

Lähteet: YLE Uutiset