1. yle.fi
  2. Uutiset

Paaston jatkuminen hämmentää Indonesiassa

Indonesiassa hallitus on tulkinnut, ettei Kuu ole vielä oikeassa asennossa, jotta muslimien pyhä kuukausi ramadan ja sen myötä kuukauden kestänyt paasto voisi päättyä.

Ulkomaat
Indonesialaiset muslimit aloittavat  id al-fitr-juhlan viettämisen rukoilemalla Jakartassa.
Indonesialaiset muslimit aloittivat id al-fitr-juhlan viettämisen rukoilemalla Jakartassa tiistaina.Mast Irham / EPA

90 prosenttia indonesialaisista on muslimeja. Indonesian muslimit juhlivat ramadanin päätöstä juhlaillallisella ja uusilla vaatteilla. Nyt juhlaherkut on pantava takaisin kaappiin vielä päiväksi.

Ramadan alkaa ja päättyy Kuun liikkeiden mukaan. Astronomit ja muslimijohto ohjeistivat Indonesian hallitusta, että Kuu on vielä liian alhaalla.

Maan toiseksi suurimman muslimiryhmän jäsenet kuitenkin viettävät paaston päättävää Eid al-Fitr -juhlaa tänään. He perustelevat valintaa sillä, että eräiden astronomien mukaan tänään on oikea päivä. Ramadanin päättymistä juhlitaan muualla maailmassa tänään.

Viime vuonna Indonesian korkein muslimijohto myönsi, että Indonesiassa suunta Mekkaan on tulkittu väärin. Tämä tarkoittaa sitä, että maan moskeijoissa ei rukoillakaan kohti muslimien pyhää kaupunkia Mekkaa, sillä moskeijat on rakennettu perustuen väärään suuntaan.

Indonesia on asukasluvultaan maailman suurin muslimivaltio.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi